בעיה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

09/08/2013 | 05:53 | מאת: אורי

לד"ר ויינפאס שלום, ראיתי עכשיו את הראיון שנתת בערוץ 2 בתכנית הבוקר, והב לי לומר לך שאני מאוכזב מאד מרמת טיעוניך, שהיו בעיניי שטחיים ולא מקצועיים בעליל. לומר שישנם הורמונים בחלב מכיוון שהפרה כל הזמן בהיריון, לא רק שזה לא נכון מעשית (כי מה לעשות, אתה לא רפתן ואתה ניזודן משמועות, בניגוד למה שאפשר לצפות מרופא), אלא שזה גם לא נכון מדעית - הורמונים נמצאים בחלב דרך קבע - בחלב אישה, כלבה וכן גם פרה, ללא קשר למצבה הרבייתי, יען הריונית או לא. אמרת דברים רבים שהיו מאד לא מדויקים, לא מקצועיים, לא נכונים ואף פופוליסטיים. זה פשוט כ"כ מאכזב כשרופא צעיר ורענן במדינת ישראל בשנת 2013 מתבטא בכזו חוסר מקצועית, וזה גורם לי להתגעגע מאד לד"ר הר שמש, ולהצטער מאד שאתה הרופא בפורום הזה, שגורם לי להאמין שאני יכול להשיג דעה מקצועית יותר על בעיותיי דרך שיטוט פשוט באינטרנט על פני שאלה מקצועית אליך. תודה ויום טוב

09/08/2013 | 14:45 | מאת: תעוף מפה אהבל

זה מה שערפאת היה אומר. אתה שילמת משהו שיש לך זכות להפליץ ולדרוש יא פולני אובססיבי

09/08/2013 | 23:40 | מאת: אורית

פשוט אתה נשמע ממש כמו הרופא שהתראיין לצד ד"ר ויינפאס שברור שהוא נציג של מועצת החלב שמרוב שלא היה לו מה להגיד ראו שהוא דיבר בחוסר בטחון ובעיקר דיבר שטויות. מציעה לך, לפני שאתה מעביר ביקורת על מקצועיותו של ד"ר ויינפאס, לבדוק את רמת ההשכלה שלך. מצד אחד אתה אומר שבחלב יש הורמונים בכל מקרה ומצד שני מערער על כך שכשהפרה בהריון יש לה הורמונים? אז רגע, יש לה הורמונים בכל מקרה או רק לפעמים? ומעבר לזה לא צריך להיות רופא או רפתן כדי לדעת שאישה או פרה בהריון נושאת בגופה הורמונים של... הריון. אולי לך זה יישמע מפתיע אבל וואללה, כשיש הריון יש הורמונים של הריון. איזו ידיעה מרעישה, אה? רק שנשים לא חולבים בזמן ההריון, כי רק בפרות אפשר להשתמש כמו בחפצים, הרי הן לא יכולות להתנגד. בקיצור לפעמים עדיף קצת לחשוב לפני שכותבים דברי הבל, למרות שאני יודעת שקצת קשה לחשוב כשנמצאים תחת השפעה של שטיפת מוח.

11/08/2013 | 08:34 | מאת: אורי

שלום, ראשית, אני אמנם מקבל את המחמאה ברצון, אך אינני הרופא שהתראיין לצדו של ד"ר ויינפאס. ואגב, האחרון איננו נציג של מועצת החלב, כי אם ד"ר צח גרוסמן - מזכ"ל איגוד רופאי הילדים, כפי שהכותרת בתכנית מיידעת אותנו. להערתך - אין אני מכחיש שיש הורמונים בחלב הפרה, כי אם את הסיבה להמצאותם ואת הלוגיקה שעומדת מאחורי זה. בכל חלב ישנו הורמונים, כאמור חלב פרה, חלב כלבה, חלב אישה ואף ב"חלב" סויה, למעשה. לעצם אמירתו של ד"ר ויינפאס כי החלב נמצאת כל העת בהיריון, הרי שהדבר כלל לא הגיוני ולא נכון מעשית. ההריון הינו הטריגר לייצור החלב בפרה (ובכל יונק אחר), ובאופן נורמטיבי פרה בישראל מעוברת פעם בשנה-שנה וחצי, כ-2-12 חודשים לאחר ההמלטה, כך שחלק משמעותי בפרק הזמן בו מיותר החלב נעשה כאשר הפרה איננה בהיריון. אדרבא, עצם ההתעברות גורמת לירידה בתפוקת החלב. הרפתנים אינם האויב שלך, כי אם שליחים של צורך ציבורי. אם הם לא ימלאו אותו, ימלא אותו מישהו אחר. אל תהרגי אותם. רווחת הפרה הינה אינטרס כלכלי כמו שהיא אינטרס הומאני, ונמצאת ביחס ישר עם רווחיו של הרפתן - ככל שהפרה תהא בריאה ונינוחה יותר כך תייצר יותר חלב... תודה ויום טוב

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית