רגישות לפניצילין

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

07/08/2013 | 12:12 | מאת: נעה

שלום ד"ר ויינפאס, קיבלתי לפני שלושה ימים כדור מסוג Cefovit Forte לדלקת בדרכי השתן. פיתחתי אלרגיה והגעתי למר"מ. הרופא שטיפל בי אמר לי שככל הנראה אני רגישה לפניצילין שנמצא באנטיביוטיקה מהסוג הזה ובסוגי אנטיביוטיקה נוספים. מה הסבירות שאכן מדובר ברגישות לפניצילין ולא לחומר פעיל אחר? הרי לקחתי בחיי אנטיביוטיקה לא פעם ולא פעמיים.. תודה נעה

זה לא פנצילין זה חומר קרוב לו ויש כ 20% רגישות משותפת מעתה המנע מכל משפחת הצפלוספורינים נשמע שבהחלט כדאי להמשיך לברר הסוגיה כולל תרביות דם מוזמנים להמשיך לקבל עדכונים רפואיים בעמוד הפייסבוק : ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית