האם יש סיכוי להידבק בפוליו?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

06/08/2013 | 21:13 | מאת: אבי

שלום רב. בני אמור לקבל את החיסון נגד הפוליו ואני אמור לקבל זריקת קורטיזון שנקראת דיפרוספן עקב היותי תתרן לאחר מחלת שפעת.הזריקה שאני לקבל היא חד פעמית אך אני אמור להמשיך 3 חודשים עם תרסיס לאף שגם מכיל סטרואידים בשם סטרונאז.לפי מה ששמעתי וקראתי, מי שמטופל בסטרואידים,מערכת החיסון שלו נחלשת. רציתי בעצם לדעת אם מערכת החיסון שלי תיחלש עקב הטיפול בסטרואידים ובני יקבל את החיסון נגד הפוליו שבו יש נגיף חי,האם אני יכול להידבק ממנו?האם זה מסוכן עבורי? אגב,אני בן 44 בריא בד"כ ולא נוטל תרופות למעט זובירקס למניעת הרפס שפתיים. תודה מראש

הפנתי את שאלתך למשרד הבריאות שענה לי כך : " תלוי במינונים" מוזמנים להמשיך לקבל עדכונים רפואיים בעמוד הפייסבוק : ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית