כפות רגליים קרות

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

03/08/2013 | 03:15 | מאת: אורי

שלום, אני בן 25, רזה ולא לוקח תרופות כלשהן, ומזה כמה שנים אני סובל מקור מכפות הרגליים, גם בקיצים החמים ביותר. עד כדי כך, שבחורפים אני ישן עם 2 זוגות גרביים לפחות ובקיץ עם זוג אחד, עם ובלי מזגן (אציין שגם כאשר המזגן פועל בחדר, הוא מכוון ל-27 מעלות, שזה לכל הדעות לא קר במיוחד ומתאים אך ורק למצב של חוסר פעילות, כמו שינה). הקור ברגליים מתרחש למרות שבאותה עת יכול להיות לי חם ואף אזיע בפלג גופי העליון... גם במהלך היום אני סובל מקור בכפות הרגליים המכריח אותי לנעול נעליים לאורך היום - דבר שמעולם לא היה קורה עד לפני 5 שנים, כאשר בכל קיץ בחיי עד גיל 20 נהגתי ללכת יחף לחלוטין, תמיד. תמוה בעיניי שבגיל 5 (למשל) הלכתי יחף ומעולם לא היה הקור הנוכחי, ודווקא בגיל 25 כאשר גופי גדול יותר ולכן משמר חום טוב יותר - אני סובל מקור ברגליים. גם כפות ידיי קרות והעניין מטריד אותי, אם בשל חוסר הנוחות הפיזית או בשבל הפעמים בהן נוגע באחרים (למשל, חברתי) ואני צריך לחמם את ידיי ארוכות על מנת שתהיינה בטמפרטורה סבירה. אודה לך על כל תובנה ו/או המלצה, הערה והארה בעניין, בדיקות אשר ניתן לעשות וכו' על מנת לסיים את העניין הזה שמציק לי מאד. תודה ושבוע טוב, אורי

מציע שני דברים : 1. בירור אצל כירורג כלי דם שיכלול דופלר עורקים 2. בירור ראומטולוגי בדגש למחה בשם רנו ( לא אוטו ) בהצלחה מזמין אותך לעשות לייק לעמוד הפייסבוק - ד"ר מיכאל ויינפאס

05/08/2013 | 04:45 | מאת: אורי

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית