נערה מתבגרת (14) מגלחת את הגבות שלה ומורטת את ריסי

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

20/07/2013 | 21:00 | מאת: מרי

ד"ר ויינפאס שלום רב, בתי בת ה-14 מזה כ-3 שנים ON ן-OFF מגלחת את הגבות שלה ומורטת את ריסיה,כאשר אני שואלת אותה מדוע היא עושה זאת היא נעלבת מאוד...לא מוכנה לשתף אותי מורידה את ראשה והולכת לחדרה בוכייה...ויכולה לא לדבר איתי מספר ימים...כאשר הייתה בת 10 הלכנו לטיפול פסיכולוגי והמצב היה מעט יותר טוב, בימים אלה לאחר נסיונות רבים בתי מסכימה לקבל טיפול פסיכולוגי על מנת לעזור לה להתגבר על הבעייה ...חשוב לי לציין כי סתיו היא ביתי הבכורה היחידה, יש לה אח קטן ממנה בשנתיים סטטוס המשפחה הוא תקין לגמריי, אני נשואה באושר לאיתן בעלי, הילדה מקובלת מאוד מבחינה חברתית,..בערך בגיל 12 היא עברה שינוי, הייתה טום בוי התלבשה כמו בנים, מעט לפני הבת מצווה החלה להתלבש כמו בנות...ואיפשהו שם בדרך כל נושא מריטת הריסים וגילוח הגבות החמיר בעיקר בימים אלה...אשמח לקבל ייעוץ מה עליי לעשות וכיצד עליי לנהוג ...אובדת עצות...אמא מודאגת מאוד...

כדאי לבקש מרופא המשפחה הפנייה לפסיכאטר ילדים שינסה לבחון את המצב כולל אופציה שאולי מדובר בהפרעה כפייתית מוזמין אותך לעשות לייק לעמוד הפייסבוק " ד"ר מיכאל ויינפאס- רופא מומחה " וקבלו עצות על תזונה בריאה, צמחי מרפא ורפואה

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית