מודאגת לגבי תסמין כלשהוא

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

30/06/2013 | 11:57 | מאת: מ

קודם כול נתחיל שאני בת 15 וחצי, שוקלת 40 קילו, גובה 1.55 אבל, אוכלת המון מאכלים עם סוכר כמו שוקולד פעם בכמה ימים ,שוקו כמעט כל יום (שאני מכניסה את הסוכר) וכשאני בבצפר אז גם לחם עם שוקולד. אבא שלי אומר שאם אני אמשיך כך אני יוכל לקבל סוכרת. אני מרשה לעצמי את זה כי אני רזה ולא משמינה, מותר לי לאכול כמות כזאת של סוכר או שאדיף שאוריד בכמויות? עכשיו לשאלה: לעתים ממש רחוקות, קורה שאני נגיד שוכבת כמה זמן מול הטלוויזיה ואז כשאני קמה פתאום נהיה לי המון נקודות שחורות מול העיניים ככה שאני כמעט לא רואה שום דבר, בנוסף תחושה שאני מאבדת משקל ועומדת להתעלף (אף פעם לא התעלפתי), סחרחורת ואם כבר קיימת לי בחילה מלפני זה לדוגמא מקלקול קיבה אז מתחזקת. זה עובר אחרי כמה שניות או דקה. חיפשתי על זה באינטרנט ואומרים שזה קורה אם יושבים או שוכבים הרבה זמן ופתאום קמים מהר מידי, אז עזבתי את זה. היום עשיתי אמבטיה חמה, די הרבה זמן, משהו כמו שעה (חמה כמו ג'קוזי) ואז כשיצאתי ממנה הכול נהיה ממש ממש שחור, בקושי הצלחתי ללכת, אין לי מושג איך הגעתי לחדר ונפלתי על המיטה, אם החדר שלי היה מטר יותר רחוק ממה שהוא אני חושבת שהייתי מתמוטטת בדרך. הרגשתי כאילו אני הולכת להתעלף היה לי סחרחורת ובחילה, שכבתי קצת, ציפיתי שזה יעבור אחרי דקה או שתיים, ניסיתי לקום שוב ופשוט לא הצלחתי, גם לא הצלחתי ליראות אלא אם כן שכבתי על המיטה. ככה זה המשיך המון זמן עד שבסוף נירדמתי וכשקמתי אחרי שעה הרגשתי יותר טוב. עכשיו אני יכולה ליראות טוב וגם ללכת טוב. אמרו לי פעם שזה יכול להיות סימן לסוכרת- זה נכון? [אני גם משתינה בתדירות יותר גבוהה מפעם יחסית] למה זה קרה לי? זה קשור לזה שכלי הדם התרחבו מחום של המים וזה פגע לי בגוף? [אותה סיבה שאוסרים להיכנס מתחת לגיל 18 לג'קוזי, ואני גם מזכירה שאני נמוכה עם מבנה גוף קטן יחסית] בבקשה תענה, אני ממש מודאגת, זה היה מפחיד ומסוכן במיוחד שזה קרה באמבטיה - יש לי מזל שלא החלקתי, ואני לא רוצה שזה יקרה שוב, !

אביך צודק צריכה לאכול בריא כן אני חושב שקרה לך התרחבות של כל דם ולא יותר מזה את כנראה רגישה בעניין לא מאמין שיש לך סוכרת למרות שלא בעיה לבדוק ואם ממש מודאגת תעשי גם אקג ואקו לב כל טוב מוזמנים לעשות לייק לעמוד הפייסבוק " ד"ר מיכאל ויינפאס- רופא מומחה " וקבלו עצות על תזונה בריאה, צמחי מרפא ורפואה

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית