וירוס, חיידק, זיהום ופטריה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

05/06/2013 | 09:20 | מאת: נעמה

שלום רב, אבי סובל מתפקוד לקוי של שלפוחית השתן. ראינו מס' רופאים, ונאמרו אמירות לגביי הימצאות חיידק כלשהו בשלפוחית, רופא אחר חושב שזו דלקת בשלפוחית, רופא שלישי בכלל חושב שזה זיהום. כדי לעשות סדר במושגים, רציתי לדעת ולחדד את ההבדל שבין וירוס, חיידק, זיהום ופטריה.

סוגי מזהמים שונים לפי מה שהבנתי ממך ולפי הידע שלי מדובר בחיידק החיידק הוא מזהם ולכן הוא יוצר זיהום הגוף מגיב לזיהום בתגובה שנקראת דלקת מוזמנים לעשות לייק לעמוד שלי בפייסבוק ד"ר מיכאל ויינפאס "

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית