התייעצות

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

25/04/2013 | 06:21 | מאת: שלום

שלום ד"ר, אני בן 31, 53 ק"ג, על פי רוב ללא בעיות בריאותיות יוצאות דופן. מזה כמעט כשנה, אחרי טיפול הכחדת הליקובקטר שהצליח, הנני סובל מתחושת "גוש בגרון" - 'גלובוס' שהרופאים מגדירים כאידיופטי. מרגיש תחושת מלאות, מחנק וכד' בגרון, ללא הפוגה, עם כל מיני וריאציות של תחושתיות ללא דפוס קבוע. למשל, באוטובוס זה מתחזק וכד'. ניסיתי אינספור טיפולים כגון נגד אלרגיה וכו' שלא עזרו כלל. רופא אחד הציע LIBRAX או לנסות ציפרלקס. החלטתי ללכת על ציפרלקס. 9 ימים נטלתי חצי כדור של 10 מ"ג, וכעת זהו היום ה-14 שאני נוטל כדור אחד שלם של 10 מ"ג. אין כל הטבה. חשוב לציין שמעולם לא סבלתי מדיכאון ו/או חרדה וכיוצא בכך. מאז ומתמיד הייתי יציב נפשית ומעולם לא נזקקתי לעזרה בתחום זה. לכן, הסתייגתי מלכתחילה מבכלל לנסות את הציפרלקס. כעת, ברצוני לדעת: א. איך מומלץ להפסיק את התרופה בהתחשב בתקופה ובמינונים שלקחתי? האם להפסיק וזהו או שלרדת לחצי כדור במשך כמה ימים? ב. מניסיונך, האם הגיוני בכלל שמדובר במקרה שלי בבעיה פסיכוסומטית? האם כדאי לנסות את הליברקס? אני נוטה לחשוב ולהאמין שמדובר בבעיית גסטרו גרידא. חשוב לציין שמאז הכחדת החיידק, אני כל הזמן מרגיש גזים וכן יש ירידה במשקל. כל זאת ללא ממצאים פתולוגיים בינתיים. לכן, הרופאים גורסים כי ייתכן ואני בכלל סובל ממעי וושט רגישים/רגיזים...

אני חושב שכדאי לתת צ'אנס לציפרלקס כיוון שהשפעתו מתחילה רק לאחר חודש אם תבחר להפסיק - יכול להפסיק במיידי אין צורך בפרוטוקול מיוחד ובמקביל, גש לרופא גסטרו לבירור הכאבים ככל הנראה דרך בדיקת גסטרוסקופיה בהצלחה מזמין אותך להמשיך להתעדכן על תחומים ברפואה מדעית וגם רפואה טבעית בעמוד הפייסבוק שלי : ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית