בדיקת ברזל

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

09/04/2013 | 06:29 | מאת: רינת

לפני כחודשיים עשיתי בדיקת דם כללית שבה נמצא שחסר לי מעט ברזל ומאז אני נוטלת תוסף (מדובר בתוסף הצמחי של מכבי). רק שבאותו זמן נטלתי גם גלולות למניעת הריון ובחודש וחצי האחרונים הפסקתי עם הגלולות ועכשיו אני אחרי הווסת הראשונה שאחרי ההפסקה, שהייתה עם דימום חזק מאוד באופן חריג, מה שגורם לי לסחרחורות, חולשה, עייפות וחוסר ריכוז. התחושות האלה קיימות גם עכשיו אחרי שנגמרה הווסת. פניתי לרופא המשפחה כדי לבדוק שוב את הברזל, מחשש שהאנמיה הוחמרה אך הוא אמר שזה עוד מוקדם ושאעשה את הבדיקה בעוד חודש. (כשיעברו שלושה חודשים מאז הבדיקה האחרונה). אני יודעת שככלל מומלץ לחכות שלושה חודשים אבל כרגע אני עדיין סובלת מהתחושות שתיארתי וזאת למרות שאני ממשיכה כאמור ליטול את התוסף. האם בכל זאת מומלץ להקדים את הבדיקה או בכל זאת לחכות חודש?

אפשר עכשיו אפשר גם עוד חודש ועד אז ליטול 2 כדורים ביום תלוי במצבך הקליני מזמין אותך להמשיך להתעדכן על תחומים ברפואה מדעית וגם רפואה טבעית בעמוד הפייסבוק שלי : ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית