בולוס פמפיגואיד

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

19/02/2013 | 19:13 | מאת: דד

שלום בן משפחה דמנטי, התגלה בזרוע אחת אזור של כ 10 ס"מ עם פריחה ושלפוחיות, חלק נפתח ומדמם. הרופא במקום לא יודע לזהות אם מדובר בכוויה או במחלת עור בולוס פמפיגואיד(לא מצאו סיבה לכוויה) או במשהו אחר. הוחל טיפול בסילברול. ברצוני לשאול האם יש טעם להמתין כמה ימים או כדאי לפנות בהקדם לרופא עור לאבחון ? האם רופא עור יכול לאבחן על פי מראה בלבד אם מדובר במחלת העור או בכוויה ? (מבלי לדעת איך זה נוצר, כי החולה לא מתקשר) אלו בדיקות עזר יכולת לכוון אם אכן מדובר במחלת עור ? האם ניתן למצוא נודגנים ספציפיים בבדיקות דם ? תודה

מראה עיניים של רופא עור יתן אבחנה מוזמנים להמשיך להתייעץ ולהתעדכן בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס – רופא מומחה "

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית