הפסקת ציפרלקס לזמן קצוב וחזרה לשימוש

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

05/02/2013 | 19:24 | מאת: בולי

שלום רב, אני בחורה בת 24, משקל 68 ק"ג, וגובהי 1.70. נטלתי ציפרלקס 10 מ"ג במהלך 9 החודשים האחרונים, אבל במהלך השבוע האחרון לא נטלתי תרופה זו כלל וכלל ועקב כך סבלתי מ"תסמיני גמילה" כגון סחרחורות חריפות (הפסקתי את הנטילה בבת אחת - בדיעבד לא צעד חכם). כעת אני מעוניינת לשוב ולקחת את התרופה שוב. שאלותיי: 1. האם בגלל שבמשך שבוע שלם לא השתמשתי בציפרלקס אז כעת עליי להרגיל את הגוף ולהתחיל ליטול את התרופה בהדרגה? או שאני יכולה ישר מחר לקחת את הכדור של 10 מ"ג בשלמותו? 2. רציתי לדעת: אם אני חוזרת לקחת את התרופה האם אוכל לשתות פעמיים בשבוע כוס בירה או שזו כמות בעייתית של אלכוהול לשלב עם התרופה? תודה רבה על העזרה!

יכולה לחזור ליטול בצורה רגילה אפשר 2 בירות שבועיות מוזמנים להמשיך להתדיין בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס "

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית