כדור להפסקת כאב גרון

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

02/02/2013 | 12:39 | מאת: שושה

שבת שלום. בני בן 5 , אחת לחודש סובל מכאבי גרון המלווים בחום גבוה 39.5-40.0. רופא משפחה שבדק אותו הבקר במיון מכבי , הסביר שבמקום לקחת אנטיביוטיקה אחת לחודש , (משטח הגרון שעושים לו יוצאת תמיד תקינה ולא חיידקית ),יש אפשרות לתת לו כדור אחד , פעם אחת שמתמוסס במים ומפסיק לאלתר את הכאב החוזר . מכיר כדור כזה ? האם מתאים לילדים בני 5 ? מהם תופעות הלוואי ? נשמח להסבר בנושא .

אנא בררי לי מה שם הכדור ולפי זה אוכל להסביר לך מוזמנים להמשיך להתדיין בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס "

03/02/2013 | 12:09 | מאת: שושה

תודה על המענה המהיר. הרופא לא כתב את שם הכדור :" לאור הסיפור של דלקות גרון פעם בחודש ללא צמיחה בתרביות יש לשקול אפשרות של אבחנת PFAPA . " הוא אמר שכדי לפתור את הדלקות החוזרות , אפשר לקחת כדור אחד . לפי האינטרנט , אני מבינה שמדובר בסטרואידים . האם לאחר 4 פעמים של חום מלווה בכאבי בטן ובכאבי גרון ניתן לקבוע בוודאות שמדובר במחלה הנ"ל ? דבר נוסף , הנני נמצאת בחודש השלישי להריון . האם מדובר במחלה מדבקת ?

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית