גלובוס היסטריקוס? רמוטיב?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

28/01/2013 | 06:34 | מאת: ג'וני

שלום רב ד"ר! אני בן 29 ללא רקע נפשי קודם. לפני כחצי שנה הרגשתי חוסר נוחות בולט באזור הבטן ודרכי העיכול. הרופא שלח אותי לגסטרוסקופיה שאכן עשיתי, ונמצא חיידק הליקובקטר. עשיתי טיפול משולש שהצליח והכחיד את החיידק לפי בדיקת המשך. במקביל התחיל תסמין חזק של הרגשת גושיות בגרון (מעין לחץ חזק בכל שעות היממה, עם החרפה בערב ובתנוחות מסוימות כגון בנסיעה באוטובוס). בימים מסוימים אני מרגיש כאילו מישהו חונק אותי בכוח. מאז עשיתי המון בדיקות (גסטרו/אף-אוזן) והכל יצא תקין. הרופאים גורסים כי מדובר בהפרעה סומאטית ואין להם מענה אחר. בסה"כ, אני כבר כחצי שנה עם תחושה מוזרה באזור הגרון ודרכי העיכול העליונות מלווה בשינוקים, "קליקים", וגרעפסים רבים. היום התייעצתי עם רופא פסיכיאטר שהיה מאוד בטוח בעצמו, והמליץ על חודש וחצי לפחות של טיפול ברמוטיב 500. לדעתו זהו ביטוי מובהק להפרעת סומטופורם. האם ידועה לך יעילותה של התרופה על סוג כזה של תלונות? האם הגיוני בכלל שמדובר בגלובוס היסטריקוס מנסיונך, ואם כן, כיצד בדרך כלל מטפלים בכך? תודה מראש!

29/01/2013 | 23:31 | מאת: ד"ר מיכאל ויינפאס

לנסות רמוטיב אם לא יעזור - לעבור לציפרלקס בהצלחה מוזמנים להמשיך להתדיין בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס "

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית