תופעה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

25/01/2013 | 12:20 | מאת: יאיר

. שלום, מידי פעם יש לי תופעות די דומות שחוזרות כמו לאחרונה בשעה החולפת. פתאום אני מרגיש מן תחושה לא ברורה כמו אולי חולשה בלב (זה המושג היחיד שעלה בדעתי אם כי אינו מדוייק) כשלכך מצטרף לאחר פרק זמן לא ארוך שיעול חזק החוזר על עצמו עד חצי שעה הגורם לדמעת בעיניים ועינים אדומות. השיעול מעלה כיח צמיגי שקוף. בנוסף יש תחושות של חולשה קטנה בידיים וברגלים, תחושת ריחוף או יותר נכון חוסר שקט ותחושה/רצון לצאת לשירותים להטיל צואה (מה שלרוב אכן קורה). בנוסף בזמן זה הדופק מהיר (לא ספרתי אך מעריך כ-120+). לאחר זמן מה השיעול פוסק אך נמשכת תחושת עייפות, כאילו העיניים רוצות להיעצם. • ממה יכולים לנבוע כל התסמינים הללו והאם באמת יש קשר ביניהם ? • האם הבעיה רצינית ו/או נדרשת לבירור מיידי ואיזה ? • האם כל התסמינים יכולים לנבוע מהתקף חרדה (לא שמרגיש משהו נפשי לפני תחילת ההתקף) וכיצד ניתן לוודא שאכן בכך מדובר ? • האם כל התחושות יכולות להיות תוצאה של תגובת שרשרת של הגוף להרגשה הלא ברורה הראשונית דבר שגורם לעליית הדופק וכתוצאה מכך לחולשה וכתוצאה מכך לעייפות וכו ? אשמח על כל עיצה ורעיון נוספים שבת שלום

קשה מאוד לענות על שאלתך מניסוני האישי מאחורי ריבוי תלונות גופניות לא ממוקדות וברורות עומדת חרדה בכל מקרה גש להבדק עי רופא ואני בטוח שלאט לאט תתגלה האבחנה מוזמנים להמשיך להתדיין בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס "

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית