השפעת לקיחת תוסף טסטוסטרון

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

13/01/2013 | 05:41 | מאת: עומר

ד"ר מאיר שלום, אני עומר, הומו די נשי, בן 25. מתאמן כבר שנתיים בחדר כושר. אוכל מסודר. לא מעשן. לאחרונה אני תוהה למה, על אף אורח חיים בריא, אני לא מצליח להעלות במסת שריר. בנוסף, אני מטבעי אדם די מדוכא, לא ישן טוב - ולאחרונה ירד לי החשק המיני. רציתי לדעת מה הדעה שלך בנוגע לאנדרוג'ל או תוספי טסטוסטרון כפתרון לבעיות הנ"ל? האם ממליץ להומו לקחת את זה? האם זה יכול לעזור כמו שמראים מחקרים למצב רוח, לשינה טובה יותר, לבניית מסת שריר, שמירה על רמת סידן והפחתת סיכון למחלות לב? כמו כן, האם חושב שיש צדק במחקרים בנושא לגבי הומוסקסואליות? האם חסך בהורמון בלידה עשוי להיות מפוצה בגילי כדי לתקן עיוותי כמו קול יותר נשי ובעייתיות ביצירת מסת שריר? אודה לכל תשובה, בברכה, עומר.

הנתו העקירי לגביך היא - מה רמת הטוסטסטרון שלך אם היא נמוכה - יש מקום להשלים אם היא תקינה - אז אין טעם לתת נכון שטוסטסורן ישפר פרמטרים שציינת אבל גם יש לזה מחיר ההפשעה נופלת לגמריי כשהג'ל מסיים להשפיע סכנה לסרטן הערמונית וסרטן הדם דורש מעקב לא מקובל לתת לבחורים צעירים אלא אם כן באמת יש חוסר בבדיקות הדם אותם ניתן לבצע אצל רופא משפחה בקופה בהצלחה מוזמנים להמשיך להתדיין בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס "

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית