שאיבות

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

11/04/2014 | 18:10 | מאת: יעלולי

שלום, אני אמא לתינוקת מתוקה בת חודשיים. בבית יש לי עוד ילד בן שנה ושמונה חודשים. לאחר הלידה, התחלתי בהנקה מלאה, התינוקץ אכלה לשובעה. כשבועיים לאחר הלידה היא החלה לסבול מגזים, לצרוח בלי סוף, בקושי ישנה והטיפול בה הפך להיות קשה. התחלתי במתן של תמ"ל כפעם ביום על מנת להרגיע אותה ובנוסף בקבוקעם שאובים. בגיל חודש וחצי (לפני כשבועיים) הפסקתי להניק ממש אלא רק לשאוב פעם ביום ובשאר היום תמ"ל. החלב מן הסתם הידלדל מאוד. חברה נתנה לי אתמול ערכת שאיבה כפולה וברצוני לחזור לשאיבות מלאות ובקבוקי חלב אם. השדיים לא מלאים ובכל שאיבה יש לי בערך 20-30 מ"ל בלבד. האם לדעתכם אוכל לחזור למלא בקבוקים או שהזמן שעבר מהפסקת ההנקה בפועל נותו אותותיו ולא יהיה לי יותר חלב ?

יעלולי שלום על מנת להגביר יצור חלב ממליצה לך : 1. לשאוב לעיתים קרובות מינימום 8 ביום . 2. לאחר שאיבה יש להבצע עיסוי להילה המעודד יצור חלב. ישנם מחקרים במעידים ששאיבה בילעדית מקטינה יצור חלב בהדרגה . 3. ליטול כדורי חליבה . 4. עור לעור עם התינוקת ,הכוונה את עם פלג גוף עליון חשוף , וגם התינוקת רק עם טיטול ההצמידי אותה לגופך , ככל שתוכלי זה מצויין . 5. ממליצה להמשיך במתן תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות )עד להגברת יצור החלב שיספק את צרכיה . בברכה עפרה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה