חלב שאוב

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

04/02/2014 | 15:24 | מאת: טלי

שלום, בני בן שלושה שבועות ניזון מהנקה בלבד. עם בני הבכור ניסיתי לשאוב ולחלב השאוב היה ריח לא נעים. כשהתייעצתי בעבר אמרו לי שייתכן ובשאיבה החלב מאבד אנזים מסוים וכדי להתגבר על הבעיה עלי להרתיח את החלב השאוב. האם זה הכרחי שזה יקרה גם בהנקה עם בני הקטן והאם מותר לתינוק לאכול מהחלב "החמוץ".

שלום טלי חשוב לאחסן חלב אם באופן נכון על מנת שלא יחמיץ ולא יאבד מערכו התזונתי . לכן , יש לאחסן חלב אם שאוב במקרר בין 5-8 ימים , הוא אמור להיות החלק האחורי של המקרר ולא הקדמי ולא בדלת המקרר . ואפשר לאחסן חלב אם במקפיא למשך 6 חודשים . כדי להפשיר אותו יש לאחסנו יום קודם במקרר ולחממם אותו במים פושרים בילבד . חלב שמאוחסן במקרר , אנו ניראה שהחלק השומני עלה למעלה והנוזל למטה . כדי לערבב בינהם יש לאחוז בבקבוק ו בצורה סיבובית עדינה להניע את הבקבוק כך שהחלב יחזור לקדמותו. וזה כדי לשמור על הערכים התזונתיים של החלב וכך הוא לא יחמיץ . רתיחה הורסת את הערכים התזונתיים .

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה