אחסון חלב אם

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

24/01/2014 | 12:24 | מאת: מיכל

שלום, כמה זמן ניתן לשמור חלב אם במקרר (לא במקפיא)? מה הדרך הנכונה לחמם את החלב, האם מותר לחמם במיקרוגל?

שלום מיכל אפשר לאחסן חלב אם במקרר על פי הנוהל של משרד הבריאות בין 5-8 ימים. כמובן יש לאחסן אותו בחלק האחורי של המקרר ,ולא הקדמי או בדלת . ניתן לחמם את החלב בכוס עם מים פושרים על מנת לשמור על הערכים של החלב האם . לכן לא רצוי להשתמש במיקרוגל . יש לזכור שהשומן של החלב צף למעלה והנוזל למטה , לכן יש למזג בינהם בעדינות לשמירה על כל הערכים של החלב.

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה