גושים בשד

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

23/08/2011 | 16:54 | מאת: לריסה

שלום רב! תינוק שלי בן חודש ואני מניקה הנקה מלאה.בשד אחד הופיעו מספר גושים והתקשות בחלק העליון.האזור כואב בזמן שאני נוגעת. מה ניתן לעשות חוץ מעיסוי ושאיבה ובמידה וזה לא חולף תוך כמה זמן לפנות לרופא? תודה רבה, לריסה

שאיבה ועיסוי הם הפתרונות לכך. מדוע יש גודש וגושים? האם העלייה של התינוק במשקל תקינה, האם יונק באותה צורה? מה השתנה? ממליצה בחום שלא להמתין, לשאוב אחרי כל הנקה עד הקלה מוחלטת בכאב וגושים. אם מתפתח חום בשד או חום כללי (בגוף) מייד לגשת לרופא. ממליצה בחום לפנות ליועצת הנקה. לעיתים עם הדרכה פשוטה נמנעות בעיות נוספות מטיפול חלקי בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה