חזרה להנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

20/11/2013 | 15:59 | מאת: מ

שלום אני ילדתי לפני חודשיים. אני התחלתי להניק ולשאוב בשבועיים הראשונים ותמיד היה יוצא לי בערך 50 מ"ל. לאחר תקופה מסוימת הפסקתי להניק אלא רק ככה פעם ביום כי חשבתי שזה לא מספק אותו. אני מאוד מעוניינת לחזור לשאוב ולתת לו חלב אם. הבעיה היא שהיום כשאני חזרתי לשאוב יוצא לי בטיפות.. אפילו לא 10 מ"ל בחצי שעה. כשאני סוחטת עם היד אני רואה שהחלב יוצא לי בשפריצים. האם זה אומר שאין לי חלב כבר והוא התייבש? אני יכולה להגדיל את ההיצע של החלב ולהגביר אותו? כיצד? (שמעתי שאם שואבים כל 3 שעות זה יכול לייצר עוד חלב והתחלתי לעשות את זה מאתמול אך עדיין מה שזה שואב זה טיפות - בבוקר הכי הרבה ולאחר מכן במשך היום הכמות יורדת). אני ממש מקווה שיש לזה פתרון כי אני מאוד רוצה לחזור ולהניק אותו / או לשאוב. תודה!

24/11/2013 | 16:51 | מאת: יעלה דגן

יעלה, הדרך שאת נוקטת היא הדרך הנכונה להגביר את יצור החלב. מומלץ לשאוב לפחות 8 פעמים ביום. בכל פעם יש לעבור משד לשד כ3 פעמים, או בהתאם לזמן שיש לך. כאשר כבר לא יוצא חלב בשד מסוים יש להמשיך עם השאיבה עוד מספר דקות ורק אז לעבור לצד השני זה מעודד הגברת יצור החלב. בנוסף מומלץ לשאוב חלב ידנית לאחר שימוש במכונה. לעיתים שאיבה זאת מגיעה לחלב שלא מופרש ע"י המכונה. זה עבודה קשה אך אם תתמידי תוכלי לחזור להניק. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה