בהמשך להודעה אי שקט בהנקה...

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

22/08/2011 | 21:32 | מאת: אתי

התינוקת שלי בת 4 וחצי חודשים ונכון לאתמול היא רק ינקה, אבל באמת התחיל חוסר שקט בזמן הנקה והיא התחילה לבכות ביומיים האחרונים המון, מה שמאוד נדיר כי היא ילדה מאוד שקטה ןמעולם לא הגיע למצב של בכי, יש לי חלב, אני מאוד רגועה עם הילדה, ועדין יש לי הרגשה שהיא לא אוכלת מספיק כי בערך כל שעתיים בערך אני מניקה אותה, נתתי לה אתמול בקבוק מטרנה והיא אכלה קרוב ל100 CC וגם היום בערך אותה הכמות, השאלה שלי אם להמשיך לתת לה מטרנה או לעבור כבר לאוכל מוצק ולשלב את ההנקה מדי פעם, אני אובדת עצות כי בטיפת חלב אמרו לי מה שאני מרגישה.... הבעיה שאני לא מרגישה אני פשוט לא יודעת מה עדיף (זו ילדה ראשונה שלי) אני אשמח לעצה או לכל הכוונה שהיא. תודה

אני לא ממליצה לערבב עם מטרנה. אם מדובר בחוסר שקט שבבסיסו עומד רעב, אז יש להניק בתדירות גבוהה יותר. יתכן והחום והלחות גורמים לכך שהתינוקת יותר צמאה. לכן הנקה - גם אם נמשכת 5 דקות מספיקה כדי להרוות צימאון. אם תניקי בתדירות גבוהה יותר במשך יומיים , רוב הסיכויים שזה יתאזן. כל זאת בתנאי ומדובר באי שקט על רקע עלייה בצורך של התינוק לחלב. זה שנתת לה מטרנה והיא לגמה את זה , לא קשור רק לרעב. לתינוק קל מאד לקחת בקבוק, לא דורש מאמץ פיזי , החלב פשוט ניגר לתוך הפה. ולפעמים האכלה מוגזמת עושה ההפך ממה שצריך. כי אם היא צריכה יותר חלב- הדרך לעשות זאת היא להניק אותה בתדירות גבוהה, ובצורה זו - בגלל גירוי מרובה לפטמה, כמות החלב תעלה. זאת הפיזיולוגיה המופלאה של השד. כשאנחנו מתחילים לערב תמ"לים כגון מטרנה אנחנו מתערבים בתהליך הזה של הגברת תצרוכת החלב. כי אז במקום לאפשר לה לינוק, כי מקבלת תוספת ללא מאמץ. בסוף מה שקורה - זה שכמות החלב מתחילה לרדת ואינה מספקת, והמעבר לבקבוק הוא בלתי נמנע. בנוגע למוצקים: הוראות ארגון הבריאות העולמי ומשרד הבריאות שלנו קובע כי טעימות יתחילו בסביבות גיל 4 חודשים . טעימות מוגדרות כמתן חצי כפית עד כפית ביום! של מאכל רך, לרוב ירק מבושל. ולא יהווה תחליף להנקה . החלפת הנקה באוכל מוצק מתרחשת בהדרגה בסביבות גיל 6 חודשים. בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה