גוש בשג

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

31/07/2013 | 14:41 | מאת: חגית

שלום, אני אמא לתינוק בן 4 חודשים שיונק מלא. (שואבת גם הרבה) מזה כחודשיים יש לי גוש בשד אחדבחלק העליון של השד. איננן כואב ואינו מזנה את גודלו בהתאם להנקה. הרופא אמר שנחכה עם האולטרסאונד עד שאסיים עם ההנקה. האם זו תופעה מוכרת או שכדאי להתעקש על האולטרסאונד?

04/08/2013 | 12:13 | מאת: יעלה דגן

שלום חגית, בהנקה יכולים להיווצר גושים בשד וברוב המקרים זה לא מעיד על מצב רציני שישפיע עליך או על התינוק .הסיכוי לסרטן בשד קטן בזמן ההנקה. גוש קשה שזז מעט בשד ובעל צורה אחידה לרוב נוצר מצינור חלב חסום, דלקת בשד או אבסס.בכל מקרה תתיעצי עם רופא נשים. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה