משאבת הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

17/08/2011 | 12:31 | מאת: liatkal

היי, התינוקת שלי בת 5 שבועות ויונקת הנקה מלאה. אני רוצה להתחיל לשאוב מידי פעם כדי שאוכל להתחיל לצאת קצת מהבית (ספורט וכאלה :)). איזו משאבה מומלצת? האם יש השפעה של משאבה חשמלית על צורת החזה לעומת ידנית? (בגלל הסחיטה הלא טבעית של השד?) בגלל שאני מתכוונת להמשיך להניק ורק "לגבות" ע"י בקבוק אני לא רוצה להשקיע יותר מידי ומצב שני קצת נרתעת לקחת משאבה אינטנסיבית מיד שרה למשל. בנוסף, האם השאיבה פשוטה? או שיש סיכוי שאפצע את עצמי ללא הדרכה? אשמח לבמלצתכן.

מצויין שיש הנקה מלאה. איזה כיף, נכון? המשאבות של יד שרה לא אינטנסיביות. לפי מה שאת מעלה כאן, הצורך שלך הוא במשאבה פשוטה, לתקופה מוגבלת שתסייע לך לשאוב בתדירות נמוכה לצורך יציאה קצרה של כמה שעות. ביד שרה יש משאבת ספקטרה , שתעשה את העבודה טוב מאד. זה לא משפיע על צורת הפטמה , יתכן והיא תראה ארוכה יותר אחרי השאיבה , אבל לאחר מספר דקות זה חולף לחלוטין. השאיבה היא יחסית פשוטה, חשוב להקפיד על כמה עקרונות: 1. ריקון יעיל של השד: שאיבה משני צדדים- ימין ושמאל (תמיד). 7 דקות מצד ימין 7 מצד שמאל 3 דקות נוספות בימין 3 בשמאל 2 ימין 2 שמאל ולבסוף עיסוי טוב של השד וסחיטה ידנית של שד עוד כדקה. בצורה כזאת אפשר להיות רגועים יחסית ששתי השדיים יהיו מרוקנים בצורה יעילה. פציעה של הפטמה יכולה לקרות אם משתמשים בכוח חזק מדי של שאיבה והקונכייה לא מתאימה. אבל ברוב המקרים הכל בסדר, אי אפשר לטעות יותר מידי. רק להקפיד על ריקון. ואם יש עוד שאלות. אנחנו פה. בהצלחה

17/08/2011 | 14:45 | מאת: liatkal

היי, תודה על התשובה המהירה. לגבי הריקון של השדיים - התינוקת יונקת כמעט תמיד רק משד אחד ואני דואגת להחליף בין הצדדים בהנקה הבאה (בד"כ אחרי 3 שעות). אני יודעת שהיא אוכלת טוב כי יש עלייה מאוד יפה במשקל... המליצו לי לשאוב מיד אחרי הנקה. כדאי לשאוב מהצד שהיא לא ינקה ממנו? למה צריך לעשות סחיטה ידנית? ושאלה נוספת שלא קשורה לשאיבה - יש לי גוש בצד השמאלי שאני לא מצליחה להיפתר ממנו. עשיתי עיסויים ואני גם רואה שהיא מרוקנת את השד, אבל הוא רק גדל וקטן מידי כמה ימים. יכול להיות שזה לא גודש? חשוב לי לציין שבתחילת ההנקה היה לי גודש באותו צד וידעתי בוודאות שזה גודש מכיוון שזה גם כאב, וגם הצלחתי אחרי הנקה וסחיטה להיפתר ממנו... יש המלצות? תודה מראש!

18/08/2011 | 19:30 | מאת: מיכל

האם חובה לרוקן את השדיים? מה עושים אם יש רק 10-15 דקות לשאוב (למשל בזמן הפסקה בעבודה)? איך עושים סחיטה ידנית??? זה פשוט לא הולך לי!

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה