הפסקת הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

25/06/2013 | 01:11 | מאת: אושרית

שלום וברכה, הבן שלי בן 8 חודשים ועד היום לא הצלחתי לגרום לו לישון בלי הנקה, הוא נרדם רק ע"י הנקה והוא לא עוזב אותי עד שהוא ממש ישן חזק, אני רוצה לגמול אותו מזה אבל מיואשת, לא יודעת איך, אשמח שתעזרי לי תודה מראש אושרית

25/06/2013 | 12:47 | מאת: חגית

25/06/2013 | 13:05 | מאת: חגית פוקס

אושרית שלום, את בהחלט מציפה בעיה שנשים רבות נתקלות בה, הנקה היא גם אוכל אך בהחלט משמשת גם כאמצעי להרגעה ולקירבה עם האם. החל מגיל חצי שנה אנו רוצים שילד יוכל להרגיע את עצמו גם ללא נוכחות האם. ההרדמות והשינה משמעם גם סוג של פרידה מהפעילות היומית וחשוב לעזור לילד לווסת את המעברים ממצב למצב. באשר אליך, מומלץ בתור שלב התחלתי, שתניקי אותו לפני השינה אך לא עד כדי הרדמות, תכניסי אותו למיטה שהוא עוד לא לגמרי ישן, כדי לבטל את הקשר בין הנקה להרדמות. כדאי למצוא חפץ מעבר שהוא יכול להיות איתו במיטה, חיתול בד, מוצץ , דובי, שיתן לו תחושת בטחון. חשוב שגם תמללי זאת לילד, "עכשיו הולכים לישון" אם הוא פותח בזעקות אימה, בלי הרבה דיבורים , להחזיר למצב שכיבה, לא להוציא מהמיטה, בהחלט להישאר לידו בימים הראשונים. מן הסתם תוך מספר ימים אם תהי עקבית הוא יקלוט זאת ויוכל להרדם בכוחות עצמו. חשוב לא להמיר את ההנקה בבקבוק, אלא אם כן זה רק בקבוק עם מים. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה