הוצאת אויר

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

15/08/2011 | 09:21 | מאת: דרורית

אביגיל תודה. היות ותשובותיך כ"כ מהירות ומקצועיות אשמח לקבל את התייחסותייך ביחס לנושא הגרעפס. הבנתי מכתיבתך שנושא זה הוא בעיקר מיתוס בפרט בהנקה. אך אני רואה הבדל משמעותי בשקט שלו אם הוא עושה גרעפס או לא. התופעה מועצמת יותר בלילה לעיתים הוא נרדם מיד אחרי ההנקה ואנו מנסים בכל דרך שיוציא את הגרעפס ואם הוא לא מוציא משכיבים אותו לישון והוא מתחיל להתנועע בחוסר שקט ולהשמיע קולות של רצון לעשות גרעפס. שאלותי הן: האם יש טיפים טכניקות להוצאת גרעפס? כמה זמן צריך לחכות עד שהאוכל מתעכל ללא גרעפס? דרורית

הגרעפס הוא לא מיתוס, לא הבנת אותי בצורה נכונה. המחשבה שאי שקט אצל תינוקות מקורו תמיד בכאב בטן או בגלל גרעפס שמכאיב הוא לא תמיד נכון. יש המון סיבות לאי שקט של תינוק, והרבה פעמים כשאנחנו לא יודעים למה הוא בוכה מנסים "להלביש" בכוח הסבר על מה שלא יודעים להסביר. ואז מנסים כל מני דברים כמו תרופות להקלה על כאבי בטן שלא מתאים לתת לתינוקות , בעיקר כי אנחנו לא יודעים מה בדיוק יש בתרופה, ויותר מכך- אין שום מחקרים מדעיים בנושא הזה שבודקים בצורה רצינית תופעות לוואי אפשריות וסיכון בנטילת התרופות. ונוגע לגרעפס- ברוב המקרים, אם מחזיקים את התינוק זקוף , שעון על גופך לאחר הנקה וממתינים, זה גם עוזר לאוכל להתעכל , וגם לרוב הגרעפס יצא לבד ללא צורך בלחיצות כלשהן. טפיחות קלות יכולות לעזור. האי שקט שאת רואה יתכן וקשור לקושי בעיכול שלוויסתדר עם הזמן (בתנאי שעברתם בדיקת רופא במקרה וזה מחמיר). השכבה על גופך, בטן לבטן, חזה לחזה היא אחת "התרופות" הטובות ביותר למכאובים כאלו ואי שקט. בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה