שלפוחית וכאב

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

20/05/2013 | 17:55 | מאת: יפעת

שלום רב, בתי בת שנה ושמונה יונקת על פי דרישה. ביומיים האחרונים נוצרה לי שלפוחית לבנה וקשה בפטמתה, והיניקה מעוררת כאב עז ביותר, כמו כן באותו הצד יש גודש וכאב . מה עלי לעשות?

21/05/2013 | 12:50 | מאת: חגית פוקס

יפעת שלום, התופעה שאת מתארת נקראת יבלת חלב, מדובר בחלב שנקרש בקצה צינורית. הצינורית הסתומה גורמת לגודש ולכאב. על מנת לפתור את הבעיה, ניתן לעשות עיסוי עם חיתול טטרה מחומם במים חמים. מדובר בשפשוף (לא עדין) של היבלת במטרה שתפתח. יתכן שהנקה לאחר השפשוף תסיע בכך. אם זה לא עוזר כדאי לפנות לקבלת עזרה של רופא לפתיחת היבלת. מדובר בפרוצדורה פשוטה של דקירה באמצעות מחט. ניתן להניח קומפרסים קרים להקלה על הגודש והכאבים. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה