פטמה שורפת אחרי הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

23/04/2013 | 21:53 | מאת: רחלי

בתי בת 8 חודשים, יונקת הנקה כמעט מלאה. לפני כחודש הופיעה בקצה הפטמה נקודה לבנה שנראית קצת כמו חצ'קון וגרמה לכאב בזמן ההנקה. פניתי לרופאה והיא הסבירה לי שיש לי צינורית סתומה ושעליי לפתוח אותה ע"י גירוד בעזרת הציפורן. עשיתי ובאמת ההנקות השתפרו אבל לא לגמרי. בשבועיים האחרונים אני מרגישה בערך אחת ליומיים צריבה מאוד חזקה בכל האיזור של הפטמה שמתחילה בערך כ- 20-30 דקות לאחר ההנקה באותו צד ונמשכת כשעה-שעה וחצי. הרופאה אמרה שזה נראה לה דלקת ונתנה לי אנטיביוטיקה. סיימתי את הטיפול האנטיביוטי לפני כשבוע אך הכאבים נמשכים. הנקודה הלבנה עדין מופיעה לפעמים מיד אחרי ההנקה ואח"כ נעלמת. ניסיתי לפוצץ אותה עם מחט מלובנת אך הכאבים עדין נמשכים. הצריבה מאוד מאוד מציקה וממש מטריפה אותי (שלא לדבר על הפעמים שזה קורה באמצע הלילה ואז הלכה השינה...) אשמח מאוד לשמוע את עצתכן!

24/04/2013 | 17:11 | מאת: חגית פוקס

רחלי שלום, על פי הדברים שלך נראה שאכן הייתה לך צינורית סתומה, שהדרך לפתוח אותה היא על ידי שפשוף עם בד חם ואם זה לא עוזר פתיחה עם מחט על ידי רופא. בכל מקרה יתכן שכרגע הכאבים נובעים דוקא מפטריה והאנטיביוטיקה עצמה שקיבלת מעלה את הסיכוי לפטריות. אני מציעה שתיראה את הפיטמה מדריכת/יועצת הנקה ואם זה אכן נראה לה פטריה, תפנה אותך לקבלת טיפול מתאים בפטריה. או שהיא תוכל לראות במה מדובר ולהפנות אותך לטיפול מתאים על פי מה שנראה לה שממנו את סובלת. תרגישי טוב חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה