תינוקת בת 5.5 חודשים מסרבת לאכול תמ"ל

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

19/04/2013 | 00:18 | מאת: קיפי

שלום בתי בת 5.5 חודשים ובעקרון ניזונה מהנקה בלבד, אני רוצה להפסיק להניק ולשאוב אך היא מסרבת לשתות תמ"ל. לפני כחודש ניסיתי פעמיים לתת לה תחליף (פעם סימילק ופעם מטרנה) והיא אכלה בשמחה וכעבור שעתיים הקיאה את נשמתה. לאחר מכן ניסיתי שוב לתת0 לה מס' פעמים והיא מסרבת בתוקף לשתות. יש לציין כי רגילה לשתות חלב שאוב מבקבוק וכבר מהלגימה הראשונה מזהה שמדובר בתחליף ומתחילה להשתולל ולהתנגד, היום ניסיתי אפילו לערבב מעט תמ"ל עם חלב שאוב וגם ישר קלטה מה זה וסירבה. הילדה כבר יותר מחודש לא עולה במשקל, יונקת כל שעתיים ואין לי מספיק חלב ומה שיש דליל מאוד, אנא עזרו לי להפסיק להניק... תודה רבה

21/04/2013 | 16:57 | מאת: חגית פוקס

קיפי שלום, את מעלה מספר דברים שצריך לתת עליהם את הדעת: 1. התגובה שלה בהקאה לפני חודש לתחליף חלב, מעלה את ההשערה שיתכן שהיא רגישה לתחליף מזון חלבי ויתכן וצריך לנסות תחליף על בסיס סויה או אפילו משהו יותר מפורק. 2. האם התחלת לתת לה טעימות? בגילה אפשר להתחיל עם טעימות ולעבור בהדרגה למנות יותר גדולות של מוצקים, ניתן יהיה לשלב זאת עם הנקה או תמ"ל במידה ותפסיקי הנקה וכך יהיו לך עוד דברים שניתן לתת לה לאכול וגם בעזרתם היא תעלה במשקל. בגיל חצי שנה בעיקרון אפשר לאכול כבר מכל טוב, כולל ביצים, בשר וכדומה. יתכן שבשלב ראשוני היא תסכים לאכול את תחליף המזון לתינוקות עם דיסה בכפית ולאחר מכן תסכים גם לקחת בקבוק. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה