כאבים בחזה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

03/04/2013 | 19:20 | מאת: טלי

ילדתי לפני 7 שבועות, מאז מניקה באופן מלא עם קשיים וכאבים לכל אורך הדרך. הילדה עולה יפה במשקל. בהתייעצות עם אחיות, יועצת וגם חברות 'מניקות לטווח ארוך' נראה שהילדה יונקת טוב רק שהפה שלה קטן מאוד (נולדה קטנה מאוד). אני משתמשת בפטמות סיליקון רוב הזמן ועדיין כואב. כמעבר לכאב בפטמות כואב לי גם בתוך השד, מבפנים, באופן רציף בין ההנקות. ממה הכאב הזה יכול לנבוע? מה אני יכולה לעשות כדי להקל? אין קשר לגודש, היה ועבר והכאב נשאר.

05/04/2013 | 14:25 | מאת: חגית פוקס

טלי שלום, נשמע שיש לך סביבה טובה ותומכת להנקה וזה מצוין, יחד עם זאת כדאי לדעתי שתבחרי מישהי שעליה את סומכת בקשר להנקה ואיתה תתיעצי בנושא, שכן גם הרבה יועצים, במקרה זה יועצות יכולות לבלבל. אשר לשאלתך, הכאב יכול לנבוע ממספר גורמים, אולי יש לך פטריה, אולי ישנה צינורית סתומה שגורמת לכאב, כדאי שמי שבחרת שאת סומכת עליה תיראה אותך ותוכל לתת לך עזרה בהתאם, כמו כן מאוד יתכן שהתינוקת גדלה ולכן גם הפה שלה וניתן לנסות לעבור להנקה ישירות מהשד ללא פיטמת סיליקון. בהצלחה רבה ומקווה שההנקה בהמשך לא תלווה בכאב. כל טוב, חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה