בקבוק בלילה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

27/03/2013 | 08:51 | מאת: אמוש

שלום. בתי בת השבועיים שוקלת 3000 גר' (כמשקל הלידה) יונקת במהלך היום ומקבלת בקבוק אחד בלילה. בימים האחרונים היא אכלה בין 70-90 בבקבוק לילה. אתמול אכלה בשעה 22:00 בקבוק- 90 מ"ל ולאחריו ישנה עד כמעט 5 בבוקר (כלומר 7 שעות!) האם זה תקין? או שהיה עלי להעירה בלילה לאכול שוב? חשוב לי לציין שגם בלילות קודמים היא כבר פתחה מרווחים יפים אך של כ-5 שעות

28/03/2013 | 19:06 | מאת: חגית פוקס

לאימוש שלום, מזל טוב להולדת ביתך. באשר לשאלתך, זה נורמלי ותקין שילודים בגיל זה עושים הפסקה גדולה יותר בלילה, גם של 7 שעות ואין צורך להעירם במיוחד שביתך נולדה במשקל תקין. יחד עם זאת ישנו סיכוי שתפוקת החלב שלך תרד, במיוחד לאור העובדה שאת מוסיפה לה עוד בקבוק בלילה. כדאי לבדוק מדוע החלטת להוסיף לה עוד בקבוק לפני השינה? גם תינוקות שיונקים באופן מלא עושים הפסקה יותר ארוכה בלילה, כמו כן הנקות הלילה הן לרוב יותר קצרות ולא מוציאות לגמרי מהשינה. אם את כן רוצה להמשיך להוסיף לה בקבוק, כדאי שתשאבי פעם בהפסקה הארוכה בלילה, כדי לשמור על תפוקת החלב שלך. סביר שאחרי שביתך עושה את ההפסקה הזאת בלילה, היא תרצה לצמצם את הארוחות במהלך הבקר וזה בסדר גמור, אנחנו מצפים עדין לפחות לשמונה ארוחות ביממה. לילה טוב, חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה