חלב אחורי

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

21/03/2013 | 23:28 | מאת: טל

נתקלתי במושג חלב אחורי וחלב קדמי. הבנתי שאחד מהם לא מאוד מזין. מה ההבדל בין שני הסוגים, ואיך אפשר לדעת מה יוצא לי בשאיבה (אני בעיקר שואבת). אם סוג מסויים עדיף, איך להביא לידי כך שזה מה שיישאב, או שהתינוק יינק אותו?

24/03/2013 | 07:30 | מאת: יעלה דגן

שלום טל החלב הראשוני בכל הנקה – החלב הקדמי – הוא דליל ותפקידו להרוות את הצמא. הוא מורכב בעיקר ממים, פחמימות וחלבונים. החלב שמגיע בהמשך הארוחה – החלב האחורי – תפקידו להשביע. הוא עשיר יותר בקלוריות, מכיל יותר שומנים, ותורם יותר לעלייתו במשקל של התינוק. ככל שהארוחה נמשכת יותר זמן, כך עולה בהתאם אחוז השומן שבחלב. ע"מ להגיע לחלב האחורי בשאיבה מומלץ לשאוב בצד הראשון עד שהחלב מפסיק לזרום. להמשיך בשאיבה עוד כמה דקות באותו הצד ולאחר לעבור לצד השני. לבצע אותו תהליך וכך להחליף צד עד שלוש פעמים בהתאם לנוחותך והזמן שעומד לרשותך. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה