גוש בחזה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

20/03/2013 | 15:06 | מאת: רנא

היי אני כבר 3 שבועות וחצי אחרי לידה מניקה כל הזמן רק אם יוצאת מהבית מוסיפה לפעמים מטרנה הילד עולה במשקל והכל בסדר לא היו כאבים בחזה רק לפני יומיים הרגשתי בצד שנאל גוש קשה בולט וכואב אם נוגעת אחרי שאיבה והנקה הרגשתי שעבר לי אבל אתמול בלילה שוב חזר ויותר כואב עד כדי כך שהיה לי קשה לישון הגוש הוא נראה ארוך כמו צינור נפוח בשד מתחיל מלמעלה ועד לפטמה ולא עבר היום גם אחרי הנקות וגם אחרי שאיבה מה זה יכול להיות? לא מרגישה שיש לי יותר מדי חלב בשד שאני צריכה להוציא יש כמות נורמלית ועדיין יש כאב האם יכול להיות גוש סרטני אני מאוד מודאגת

21/03/2013 | 15:17 | מאת: חגית פוקס

רנא שלום, ראשית כל על פי תיאורך והעובדה שאת מניקה ושלושה שבועות וחצי לאחר לידה, נראה שהגוש קשור להנקה ולא גוש סרטני חלילה. כנראה שהגוש קשור לחלב שלא התנקז כמו שצריך. מומלץ שתנסי לשנות מעט את תנוחת ההנקה בכמה הנקות, למשל להביא מהצד, כדי שיהיה ניקוז טוב למקום, כמו כן בזמן ההנקה תעשי מסאג ידני טוב על המקום וכן במקלחת חמה תעשי מסאג' על המקום כדי לנקז את הגוש. אם כל מה שאמרתי לא עוזר ועדין יש גוש, את צריכה לגשת לרופא לשם בירור ואבחנה. כל טוב חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה