לשון קשורה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

18/03/2013 | 19:33 | מאת: נוייה

שלום. יועצת ההנקה אמרה לי שלבן שלי (בן חודש וחצי) יש לשון קשורה דרגה 4(החיבור הוא מתחת לבשר ולא נראה לעין). האם זו הדרגה הכי חמורה או הכי קלה? האם כדאי לעשות ניתוח בדרגה כזו? ההנקה עדיין כואבת אבל באאופן נסבל ואני מעדיפה לסבול מאשר להכאיב לו בניתוח מיותר. אבל האם דרגה כזו זה רק עושה בעיות בהנקה או בעוד דברים? האם יש לכם המלצה על רופא שמומחה בהתרת לשון קשורה? תודה רבה

19/03/2013 | 10:18 | מאת: חגית פוקס

נויה שלום, נראה שאת עושה מאמצים ניכרים להניק את בנך. באשר ללשון הקשורה, הדרגה לא מבטאת את החומרה, אלא רק את המבנה האנטומי. כדאי לראות בפועל כיצד זה משפיע על ההנקה, ומה כונתך כשאת אומרת "זה כואב לי באופן נסבל"? כאב זה סוביקטיבי ורק את יכולה לדעת עד כמה זה באמת מציק. אם תחליטי לבצע חיתוך, עושים זאת רופאים שונים, חלקם רפאי פה ולסת, חלקם א.א.ג, את יכולה לשאול במקום מגוריך, או בסניף קופ"ח אצלכם למי לפנות. הפרוצדורה עצמה היא פשוטה ולוקחת בסך הכל בערך כשתי דקות ללא הרדמה, ומומלץ אם מחליטים לבצע אותה לעשות זאת כמה שיותר מוקדם. כל טוב חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה