הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

12/08/2011 | 00:36 | מאת: שני

שלום רב! התינוק שלי היום בן 5 חודשים. בחודשיים האחרונים התחלתי לשלב לו מארנה בנוסף להנקה. לאחרונה מאחר והעדיף את הבקבוק הנקתי רק בלילה כשהיה די רדום ובמשך היום נתתי בקבוק. בימים האחרונים הוא מסרב לינוק גם בלילה כשמתעורר. אני מנסה להניק אותו והוא ישר בוכה ומתנגד עד שמקבל את הבקבוק שלו! שאלותיי הן: מה עליי לעשות כעת? האם להילחם איתו לינוק לפחות בלילה או שלוותר ולתת לו רק בקבוק? בנוסף יש לציין שאין לי כלל כאבים גודש או נזילות מהחזה, האם זה אומר שהחלב כבר מתייבש מעצמו אושעליי לעשות משהו בכדיי לייבש? ושאלה אחרונה- האם ייתכן שבגלל שאין לי הרבה חלב הוא לא רוצה לינוק והוא נמצא כרגע בקפיצת גדילה ולכן דורש יותר ובקבוק עונה לצרכיו, ואולי עוד כמה ימים יכול כן לרצות לינוק. מה יכולה להיות הסיבה לחוסר הרצון ליניקה?

12/08/2011 | 18:11 | מאת: יעלה דגן

שלום שני, כנראה שבלילה, הוא ינק מעט מאוד תוך כדי שינה ובהדרגה הכמות ירדה והזרם נחלש ולכן הוא מתוסכל. אפשרות נוספת שהוא התרגל לזרם החזק והקבוע של הבקבוק ולכן הוא דוחה כעת את השד. את צריכה להחליט אם את רוצה להמשיך להניקו, כפי שאת יודעת להנקה יש יתרונות רבים. נסי בלילה תוך כדי הנקה ללחוץ על השד ולהזרים את החלב זה יגביר את הזרימה. שאיבות והנקות מרובות גם יגדילו את תפוקת החלב. כעיקרון אם החלטת ליבש את החלב תפסיקי עם ההנקות בהדרגה וכך החלב יגמר. במקרה של גודש את יכולה לעשות קומפרסים קרים ולהוציא מעט חלב, עד תחושת הקלה. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה