חוששת מאיבוד משקל

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

13/03/2013 | 15:34 | מאת: אורטל

שלום, רציתי בבקשה לשאול. בני בן חודשיים יונק בלבד. עולה יפה במשקל.. לפחות עד לפני שבוע. מאחר ובשבוע האחרון הוא עושה קקי אחרי כל הנקה ולעיתים בין לבין אני דיי חוששת שלא.יעלה או ייאבד משקל. האם ייתכן שמדובר בוירוס? או האם יש קשר לכך שאני אוכלת הרבה מוצרי חלב וייתכן והוא אלרגי? מה לעשות? תודה מראש

13/03/2013 | 20:32 | מאת: חגית פוקס

אורטל שלום, דפוס היציאות שונה מאוד אצל תינוקות יונקים. יש תינוקות שעושים קקי כל ארוחה, יש כאלה פעם ביום ויש כאלה שרק פעם בכמה ימים. הדפוס של התינוק שלך לפי תיאורך הוא תקין לחלוטין ואל לך לחשוש לאיבוד משקל.כמו כן אנו לא מתיחסים לכך כשילשול. כמובן במקביל תמשיכי לעקוב אחרי העליה במשקל שלו, לראות שאכן הוא עולה באופן תקין במשקל. לילה טוב, חגית

13/03/2013 | 20:38 | מאת: אורטל

היום בטיפת חלב האחות אמרה שלא עלה מספיק כמו בפעמים הקודמות, ושנעקוב אחרי היציאות שלו ואולי נצטרך מטרנה אציין שלמרות שלא עלה מספיק , המתוק רגוע, חייכן ושומר על מרווחים של 3 שעות. למרות שכשיש לי אפשרות אני מניקה בכל פעם שמעוניין, אפילו כל שעתיים

13/03/2013 | 20:58 | מאת: חגית פוקס

אורטל שוב שלום, אין לי את כל הפרטים של התינוק שלך, כמו מה זאת אומרת לא עלה מספיק במשקל כמו בפעמים הקודמות. אך על פניו לפי התיאור שלך לי נראה שאין כל סיבה לרוץ למטרנה וגם אם העליה במשקל לא תקינה, ניתן להוסיף לו קלוריות גם בעזרת חלב אם. כמובן שאני אומרת זאת רק על סמך התרשמות מהדברים שכתבת. חשוב לזכור שהעקומות של טיפת חלב הם כלי להערכה של עליה במשקל, אך חשוב לראות את כל התמונה ולא רק אם הילד לא עלה בדיוק לפי המצופה על פי העקומה. חשוב בכל מקרה שתהיה דמות אחת, שאת סומכת עליה ותוכלי להעזר בה, כי יועצים רבים לפעמים רק מוסיפים על הבלבול... בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה