הפסקת הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

12/03/2013 | 11:13 | מאת: אא

שלום, אני מניקה כשנה ובחודש האחרון התחלתי להוריד כמויות ולשלב מטרנה. כעת אני עם דלקת ורוצה להפסיק עם ההנקה. א. אני לוקחת סרזט האם אוכל להפסיק הנקה והלמשיך את החפיסה עד לסיומה? ב. לא קבלתי מחזור כל השנה האחרונה, בממוצע של כמה זמן מהפסקת ההנקה אני אמורה לקבל? אם אמשיך לקחת סרזט ללא הנקה זה ימנע מהמחזור להגיע? תודה מראש ויום טוב

12/03/2013 | 12:17 | מאת: חגית

שלום לך, ראשית כל בזמן דלקת לא רצוי להפסיק הנקה, שכן דוקא אז כדאי לרוקן את השד בהנקה או בשאיבות כדי לא להחמיר את הדלקת, בנוסף לטיפול הרפואי שהומלץ לטיפול בדלקת . (אנטיביוטיקה וכדומה) כאשר תסיימי עם הדלקת את יכולה להתחיל את הגמילה מהנקה. לגבי הסרזט, אין בעיה לסיים את החפיסה עד לסיומה, יש אף רופאים שממליצים להמשיך עם סרזט גם ללא הנקה אם את מסתדרת עם זה, אך כמובן שאת צריכה לשאול באופן ספציפי לגביך את רופא הנשים שמטפל בך ואז לקבל החלטה. יתכן שתקבלי מחזור מיד עם הפסקת ההנקה ויתכן שעם הסרזט זה גם ישמש למניעת הריון וגם ימנע ווסת, אך אי אפשר לדעת זאת מראש. תרגישי טוב חגית

12/03/2013 | 12:17 | מאת: חגית

שלום לך, ראשית כל בזמן דלקת לא רצוי להפסיק הנקה, שכן דוקא אז כדאי לרוקן את השד בהנקה או בשאיבות כדי לא להחמיר את הדלקת, בנוסף לטיפול הרפואי שהומלץ לטיפול בדלקת . (אנטיביוטיקה וכדומה) כאשר תסיימי עם הדלקת את יכולה להתחיל את הגמילה מהנקה. לגבי הסרזט, אין בעיה לסיים את החפיסה עד לסיומה, יש אף רופאים שממליצים להמשיך עם סרזט גם ללא הנקה אם את מסתדרת עם זה, אך כמובן שאת צריכה לשאול באופן ספציפי לגביך את רופא הנשים שמטפל בך ואז לקבל החלטה. יתכן שתקבלי מחזור מיד עם הפסקת ההנקה ויתכן שעם הסרזט זה גם ישמש למניעת הריון וגם ימנע ווסת, אך אי אפשר לדעת זאת מראש. תרגישי טוב חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה