חלב אם מקולקל

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

10/03/2013 | 09:07 | מאת: ליאת

שלום,בני בן חצי שנה ואני מניקה אותו עם שילוב של סימילק ופירות וירקות,לפני חודשיים חזרתי לעבודה והתחלתי לשאוב פעמיים ביום במהלך העבודה ופעם אחת בלילה (משום שבלילה אני נותנת לו מנה של סימילק) ובבוקר אני מעבירה את המנות השאובות למטפלת. במהלך השלושה שבועות האחרונים נתקלתי במשהו מוזר-החלב השאוב שלי מתקלקל מהר,החלב שאני שואבת בעבודה נכנס ישירות לציידנית עם קרחון של מדלה שמותאם במיוחד לחלב אם שאוב וכשאני מגיעה הבייתה אני מכניסה אותו ישר למקרר, לפני שאני מביאה את החלב למטפלת אני מריחה וטועמת ממנו(וגם המטפלת טועמת ולא קרה שהחלב היה מקולקל)- הוא אף פעם לא מקולקל אבל ביום שישי האחרון טעמתי משני בקבוקי חלב ששאבתי אותם בעבודה ואחד מהם היה מקולקל וכך גם קרה כמה ימים לפני (אך ורק לפי הטעם, הריח היה בסדר),גם לפני שלושה שבועות נסעתי לאחותי והוצאתי את החלב שהיה במקרר(3 בקבוקים)ושמתי בציידנית וישר שהגעתי למקרר (נסיעה של חצי שעה בערב) ולמחרת כל החלב היה מקולקל, מאז אני ממש מפחדת ולא מבינה מדוע החלב מתקלקל, הרי מותר לשמור עד שבוע במקרר ואפילו 4 שעות בחוץ (למרות שאני אף פעם לא שומרת בחוץ אלא ישר מכניסה לציידנית או למקרר בלילה(המהלך של ההנקה והשאיבות: בשבע בבוקר-הנקה, בעשר וחצי- שואבת ושמה בציידנית, באחד וחצי- שואבת ושמה בציידנית, בחמש וחצי-שש-מניקה, בעשר וחצי- שואבת ולמקרר) האם משהו ממה שאני עושה לא תקין? מה גורם לחלב להתקלקל? ואיך יודעים שהחלב באמת מקולקל?

10/03/2013 | 18:30 | מאת: חגית פוקס

ליאת שלום, נראה שאת משקיעה הרבה על מנת שבנך ימשיך לקבל חלב אם, כל הכבוד על המשך השאיבות וההתעסקות עם חלב האם השאוב. באשר לשאלתך, חלב אם לא נשאר כל הזמן אותו דבר, הוא משנה את טעמו וכן את מרכיביו בהתאם לגיל התינוק. לא בהכרח שטעם שלך נראה לא תקין הוא אכן לא תקין ולא בהכרח גם שאת תאהבי את טעמו של חלב האם. לפי התיאור שלך נראה שאת מקפידה על כל הכללים ושומרת על חלב האם כיאות ובטמפרטורה המתאימה, יכול להיות שמה שאת מפרשת כמקולקל הוא חלב לגמרי בסדר ומומלץ לתת אותו לתינוקך. כל טוב חגית

11/03/2013 | 11:13 | מאת: ליאת

היי חגית תודה על התשובה המהירה...עדיין לא הבנתי איך אני יכולה לדעת שהחלב אכן מקולקל? החלב שזרקתי והנחתי שהוא מקולקל בגלל שהיה לו ריח חמוץ (כמו פליטה של תינוק) וטעם דוחה כמו קיא של תינוק.... האם הצבע של החלב משתנה שהוא מקולקל?האם הוא לא מתערבב?(הרי השומן צף למעלה) וכו'... תודה, ליאת

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה