הורדת ארוחת הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

11/08/2011 | 15:51 | מאת: מורן

בני הקטן בן 4.5 חודשים. היות ובתחילת ספטמבר אני חוזרת לעבודה התחלתי לפני 3 שבועות להרגילו לבקבוק (תמ"ל). עד אז, הנקתי באופן מלא. כעת משהורדתי רק ארוחת הנקה אחת אני מרגישה שהשד של יכל הזמן גדוש ואפילו לא פעם אחת שהחלב פשוט הרטיב אותי (הרפידה לא הצליחה לספוג את החלב שטפטף ופשוט החולצה שלי התמלאה חלב). איך ניתן להקל על הגודש (כרוב לא ממש עוזר) וכיצד אפשר להוריד עוד ארוחת הנקה אחת/שתיים ושלא אהיה גדושה נורא. אני כ"כ סובלת מהמצב הזה ששוקלת לקחת כדורים לייבוש החלב. (אשמח גם לדעת תוך כמה זמן אחרי נטילת כדורים לייבוש החלב אכן מתייבש ונעלם והאם הכדורים גורמים לגודש?). תודה מראש.

11/08/2011 | 22:28 | מאת: יעלה דגן

שלום מורן אני מבינה שאת צריכה לחזור לעבודה והחלטת לגמול את בנך באופן חלקי מההנקה. אפשרות אחת שעומדת לפנייך זה לשאוב בעבודה וכך אינך צריכה כרגע להרגיל את גופך לגמילה הדרגתית. היתרון בהמשכת ההנקה זה שברגע שאת חוזרת לעבודה תינוקך יבוא במגע אם אנשים זרים וההנקה תגן עליו במידה רבה מזיהומים שונים. הטיפול בגודש כולל קומפרסים קרים כ20 דקות לאחר מכן יש להוציא חלב ע"י סחיטה ידנית או שאיבה עד להקלת הגודש אך אין לרוקן השד. הגודש ירד בהדרגה. הגוף יוצר חלב בהתאם לדרישה. רק כאשר הגודש עבר תוכלי להוריד עוד בקבוק. לרוב כדורים לייבוש החלב יעילים בעיקר בשלבים הראשונים והם יגרמו לגמילה מוחלטת וחבל. כפי שאת יודעת להנקה יתרונות רבים לך ולתינוק וחבל שתוותרי עליהם. מגיל חצי שנה התינוק יוכל לקבל שתי ארוחות של אוכל מוצק וכבר עכשיו את יכולה להתחיל לתת לו טעימות של פרות וירקות (כפית אחת עד שתיים, פעמיים ביום) כך שבכל מיקרה פחות תניקי. בהצלחה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה