בעיות הנקה אחרי חזרה לעבודה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

20/02/2013 | 08:46 | מאת: אלינור

שלום, בני בן חמישה חודשים ואני מניקה אותו חלקית בגלל חזרה לעבודה בגיל 4 חודשים.אני שואבת לו בעבודה (ובלילה פעם אחת)ומביאה למטפלת שתי מנות, עד עכשיו מהלך היום שלו היה:כשהוא קם בבוקר אני מניקה אותו ואח"כ אצל המטפלת מקבל שתי מנות חלב שאוב ומנה אחת של סימיליק, בערב אני מניקה אותו ובלילה לפני השינה אוכל סימילק (כדי שישן טוב יותר).מגיל 4 חודשים התחלנו לתת לו טעימות של פירות וירקות , מהשבוע הוא כבר אוכל מנה שלמה של פירות (שמשביעה אותו ל- 3 שעות( ומנה של ירקות שמשביעה אותו לשעתיים בערך, בשבועיים האחרונים אני שמה לב שהוא לא רוצה ציצי כמעט בכלל והוא ממש צורח, בבוקר אני נותנת לו ופתאום אחרי 5 דקות הוא לא רוצה ושאני מנסה כמה פעמים ואפילו 10 דק' אחרי הוא מתחיל לצרוח ולא מוכן לקחת בשום פנים ואופן אותו דבר קורה גם בערב, לוקח 10 דק' בערך הנקה ומתחיל לצרוח אם אני מנסה לתת לו שוב. (ביומיים האחרונים בערב שאבתי מתי שהוא לא רצה יותר ונתתי לו והוא אכל- בערך 70 מ"ל) אני ממש אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות, אני שוקלת לייבש את החלב משום שזה נהיה ממש מלחמה להאכיל אותו ונורא קשה כל היום לשאוב ולהסתמך על זה...האם יש דרך להחזיר אותו להנקה בשעות שאני איתו? האם יכול להיות שמשהו אחר עובר עליו?אשמח לתשובה ועזרה תודה, אלינור

20/02/2013 | 20:40 | מאת: חגית פוקס

אלינור שלום, יתכן שהתינוק שלך לא מרוצה כבר מההנקה, כיון שהוא התרגל לבקבוק ולכך שתמיד יש לו זרם בשפע והוא לא צריך לעבוד קשה. יכול להיות שכאשר אין לו זרימה חזקה מהשד הוא מתעצבן. חשוב שתנסי לנטרל את המלחמות בשד, שזה יהווה מקום נעים ולא מקום למאבק, נסי לעשות קצת עיסויים ידניים לשד בזמן ההנקה כדי להגביר את הזרימה. אולי יש שעות שבהם הוא יותר מוכן לינוק, גם אם הוא יונק רק חלק מהארוחה , אל תאבקי איתו שיסיים לאכול מהשד, זה בסדר שהוא משלים בבקבוק. אולי ממקום נעים וללא מלחמות הוא כן יסכים לחזור לינוק יותר. כל טוב חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה