הפסקת הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

10/08/2011 | 18:16 | מאת: אורלי

לפני שבועיים הפסקתי להניק לאחר הנקה מלאה של 5 חודשים. ההפסקה נעשתה בהדרגתיות. לפני יומיים התפתח לי גודש בחזה. שמתי כרוב וגם לקחתי כדורים אך הגודש עדין קיים. מה ניתן לעשות?

הי אורלי כשאומרים גודש הכוונה היא לעומס חלב בכל השד, שלוחצת, מלווה לעיתים בתחושת גושים , סביב הגושים יתכן חום מקומי ונוקשות כללית של השד. האם לזה את מתכוונת? אם יש לך גוש אחד או 2 , באזורים מאד ספציפים של השד וכל שאר הסימפטומים אותם ציינתי לא מופיעים, יתכן ומה שיש לך זה לא גודש אלא סתימה של צינורית חלב. בכל אופן, הטיפול לגודש חייב לכלול מעבר לכרוב וחומרים מייבשי חלב- 1.חימום השד עם קומפרס חם (חיתול טטרה ספוג מים פושרים עוטף את השד ל-15-20 דקות) 2. עיסוי מקומי באזור הגושים , עם לחץ מתון המופנה לכיוון הפטמה 3. סחיטה ידנית של השד להוצאת חלב. הוצאת החלב היא קריטית כדי לאפשר לצינוריות החלב להתרוקן ולמנוע התפתחות של דלקת וחום מקומי. כל אלו נכונים גם לגודש וגם לסתימה בצינורית חלב. רצוי לבצע את כל השלבים במהלך לפחות יומיים (בכל פעם שמורגש גודש) . ולהיות ערנית לחזרה של אזורים נוקשים וגושים . לעשות בדיקה טובה של השד כולל בקפלים מתחת לשד, בין השדיים ולחלק המקורב לבית השחי. אם מתפתח חום (38 מעלות ומעלה) לא לחכות יותר מ-24 שעות אם החום לא חולף, לפנות לרופא לקבלת טיפול מתאים. בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה