פטרייה בשד....כאבי תופת

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

15/01/2013 | 07:12 | מאת: דלית

מזה שבוע וחצי יש לי ככל הנראה פטרייה בשני השדיים ילדתי לפני שבועיים והילד שלי ניזון מהנקה מלאה. אצל הילד היה בפה להן על הלשון ומסביב למפשעה תפרחת אדומה . אצלי כל הנקה. זה כאב עז פנימי וגם לאחר הנקה הכאב בשד בלתי נסבל. ניסיתי לטפל בדקטרין לי ולילד אך ללא כל הועיל. פניתי לרופאת משפחה שלא מבינה בהנקה ולא אבחנה את הפטרייה ... גם לא בדקה את הילד. בקיצור אני מסרבת להפסיק להניק אבל הכאבים בלתי נסבלים, מה הפתרון??? האם יש טיפול בכדורים??? למי ניתן לפנות על מנת לקבל עזרה

15/01/2013 | 12:17 | מאת: חגית פוקס

דלית שלום, נשמע שאת באמת מאוד סובלת. נראה לי שכדאי שיועצת הנקה/מדריכת הנקה (יתכן שיש בטיפת חלב בקירבת מגוריך או יועצת פרטית)תראה אותך מניקה וכן את השד, על מנת לראות אם אכן זאת פטריה, או שמא הכאב נובע מסיבה אחרת. אם זאת פטריה ניתן לתת טיפול אגרסיבי יותר מדקטרין, אך אולי הכאב נובע מסיבה אחרת ואז הטיפול גם יהיה שונה. בינתיים את יכולה לנסות לשאוב ולתת חלב שאוב בבקבוק, יתכן שבשאיבה הכאב יפחת. מקווה שתמצאי מהר עזרה מתאימה. חגית

16/01/2013 | 13:36 | מאת: דלית

חגית תודה על המענה, אכן פניתי למירה ליבוביץ וככל הנראה הסיבה היתה אחיזה לא נכונה של השד.. התנסיתי בהנקה נכונה וכעת יש שיפור מבחינת הכאב... יש עוד הרבה לתרגל... אך זה מאושש שאנו במגמת שיפור !!!

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה