פריחה (נקודות אדומות) על החזה/שורף אחריי הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

22/12/2012 | 18:43 | מאת: אמאטרייה

היי, ילדתי לפני 3 שבועות ומאז אני מניקה. ההנקה לא הולכת הכי חלק - כואב לי בפטמות ואני לא תמיד מוצאת את התנוחה הכי נוחה. הזמנתי יועצת הנקה שתעזור לי ויש שיפור בתנוחה ובאחיזה, התינוקת גם עלתה במשקל אבל הופיעה לי פריחה בחזה (בצידו של כל שד, לא באיזור הפטמה) וגם מידיי פעם שורף/אני מרגישה צריבות בחזה. לפעמים התינוקת נרדמת דיי מהר תוך כדיי הנקה ואני מנסה להעיר אותה כדיי לאכול. זה מאוד מטריד אותי כי אני לא רוצה להפסיק להניק ובכלל אני חוששת שזה פטריה או דלקת (אחריי שחרשתי את האינטרנט ופורומים) למרות שלא ראיתי סימן בפה שלה ואין לי נקודות בפטמות. שאלותיי הן - 1 - האם יש משהו טבעי שאפשר לעשות כדיי שזה יעבור? 2 - האם זה מפריע לתינוקת באיזשהי צורה או שהיא יכולה להידבק? 3 - האם מומלץ ללכת לרופא? ואם כן איזה רופא? (עור?) זה כואב ומתסכל מאוד בעיקר כי אני לא יודעת אם זה מציק לה או שהיא נדבקה או מה לעשות כדיי שזה יעבור המון תודה מראש!

22/12/2012 | 20:37 | מאת: יעלה דגן

שלום, הפריחה בצידי השד כניראה לא קשורה להנקה אולי מדובר בדרמטיטיס, מומלץ לפנות לרופא עור. קשה לאבחן את הגורם לצריבה בפטמות, יתכן שמדובר בפטריה או בניקוז לא טוב של השד. תיפני ליועצת ההנקה שתאבחן את מקור הבעיה. יעלה.

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה