שאלה בנוגע להנקה ושאיבה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

13/12/2012 | 09:56 | מאת: מורן

היי, שמי מורן ורציתי לשאול 3 שאלות בנוגע להנקה: רקע- בעוד כשבועים אני אצטרך להיות רחוק מהבית למשך יום שלם ולא אוכל להניק את הילדה שלי (בת כשלושה שבועות, משקל כ- 3.5) כיום אני מניקה אותה כל שעתיים/שעתיים וחצי. 1- מה הכמות שעליי להאכיל את הילדה במידה ואני שואבת (מבחינת CC)? 2- כיצד אוכל גם לשאוב לאותו יום ובאותו זמן להניק, האם השאיבה לא מרוקנת את השד מה שיגרום לכך שבברגע שאשאב לאותו אירוע לילדה לא יהיה מה לאכול בנתיים? 3- כיצד עליי לאחסן את השאיבה? לכמה זמן? ובמתן האוכל לכמה מעלות לחמם? 4- האם השאיבה והמתן מהבקבוק לא תפגע בהנקה? גם אם אחליט בלילות לתת לילדה שאוב מבקבוק? הרבה שאלות אבל אני אובדת עצות אשמח לעזרה תודה ויום נפלא מורן

16/12/2012 | 09:50 | מאת: יעלה דגן

שלום מורן, 1. תינוקך אמור לאכול בסביבות 65-70 מ"ל כל שלוש שעות. 2. מומלץ לשאוב לאחר ההנקה את השאריות שנותרו (תינוק יונק כ70 אחוז מהחלב בשד)וכך לצבור לכמות שאת צריכה. אפשרות נוספת להוסיף עוד הנקה כשעה לאחר ההנקה הקודמת עדיף בשעות הבוקר, אז יש יותר חלב. בהדרגה עם השאיבות כמות החלב תעלה. 3.רצוי להשתמש במכל אחסון נפרד לכל שאיבה. אפשר להוסיף חלב טרי לחךב קפוא בכמות קטנה יותר, שלא תגרום להפשרת הקפוא. יש לקרר את החלב החדש חצי שעה במקרר לפני שמוסיפים אותו לחלב הקפוא. ניתן לשמור חלב אם במקרר עד 5 ימים. ובמקפיא בעל דלת נפרדת עד 3-4 חודשים. חימום החלב בכלי עם מים חמים עד לטמפרטורת הגוף כ37 מעלות. אין לחמם חלב אם במיקרו או במים רותחים. 4. לרוב אם מתחילים לתת בקבוק לאחר גיל חודש ומידי פעם זה לא פוגע בהנקה. במתן קבוע זה מוריד את כמות החלב ופחות מומלץ. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה