כמה תמ"ל לתת לתינוק יונק כשאמא לא נמצאת

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

05/12/2012 | 09:30 | מאת: מיכל

בוקר טוב. מחר אני חוזרת לעבודה למספר ימים מצומצם בחודש. הבן שלי ישאר עם אבא או סבתא בבית. הוא אוטוטו בן שנה (ילד גדול :-) ). יונק בבוקר לפני שנת הבוקר (7:30 בערך), אוכל פירות כשקם (9:00-9:30), ארוחת צהריים שלפעמים אוכל ממש יפה ולפעמים פחות (12:00-12:30), יונק לפני השנ"צ (13:00-13:30), כשמתעורר מציעה פרי, וארוחת ערב ב 17:00 בערך, ואז שוב לפני שנת לילה יונק, ובמהלך הלילה גם יונק. אני אעדר מהבית בין 6:30-16:30 בערך. התיכנון - לתת לו לינוק לפני שאני יוצאת וזו תהייה הנקת הבוקר ככה שבעצם הוא יצתרך לקבל תמ"ל רק בצהריים לפני השינה. (בעבודה אני אנסה לשאוב ואולי בכלל יהיה לי חלב שאוב. עד עכשיו לא כל כך הצלחתי... אבל גם לא הייתי כל כך הרבה שעות רחוקה ממנו...) כמה תמ"ל להציע לו...? סך הכל הוא מקבל את התמ"ל ממש קצת אחרי ארוחתהצהריים. כשהוא הוא מחליט כמה. תמ"ל אני מחליטה... האם להציע מנה שלמה? קראתי איפהשהו שכתוב שמנה לתינוק בגילו היא 180 מ"ל....? אשמח לעצה.

05/12/2012 | 16:09 | מאת: חגית פוקס

מיכל שלום, ראשית כל הכבוד על ההשקעה, שנה זה לא הולך ברגל... באשר לשאלתך, כפי שציינת בנך כבר ממש גדול ולא בהכרח שהוא צריך תוספת של תמ"ל, על פי תיאורך נראה שההנקה לפני השנ"צ היא בעיקר כעזרה בהרדמות/הרגעה יתכן שבהעדרך הוא יצליח להיכנס לשינה גם ללא אכילה מבקבוק, או באמצעות אמצעי אחר, חיתול טטרה, דובי וכדומה. בעיקרון מגיל שנה ניתן לתת חלב פרה, כך שאם את בכל זאת רוצה לתת לו עוד משהו בצהריים, את יכולה להציע לו חלב שאוב במידה ויהיה לך, או תמ"ל או חלב פרה. הכמות היא על פי רצונו, את לא צריכה לתת לו דוקא 180 מ"ל. בהצלחה ועבודה נעימה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה