הנקה קצרה ועוד...

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

08/08/2011 | 08:35 | מאת: vered

שלום, בני כמעט 4 חודשים. התחיל לינוק הנקות מאוד ארוכות, אך עכשיו לעומת זאת יונק לפעמים כ 5-7 דקות בלבד. הזמן הקצר הזה מאוד מדאיג אותי, כי אני תמיד חושבת שלא מספיק לא. בנוסף, בד"כ הוא לא מחזיק יותר משעתיים-שעתיים וחצי, יותר רק אם הוא ישן. האם זה בסדר? רציתי עוד לשאול, בגיל הזה-4 חודשים-האם תינוק צריך לישון כל הנקה או הוא כבר מתחיל לדלג על הנקות? ושאלה אחרונה-רוצה להתחיל לאכיל אותו באוכל אמיתי, האם לתת טעימות לפני הנקה או אחרי? המון תודה, vered

ירידה בזמני הנקה הוא לא משהו מדאיג, כל עוד יש מספיק יציאות (5-6 חיתולים של פיפי) וטיטול קקי אחד ביום , ובנוסף עלייה במשקל תקינה. זמן ההנקה באופן טבעי מתקצר כשמיומנות היניקה של התינוק מתייעלת. אם התינוק מצליח להחזיק שעתיים בין ההנקות זה מצויין. משך ההנקה והמרווח בניהן הוא לא משהו שנשאר קבוע, הוא משתנה כל הזמן, ותלוי באופן ישיר בתהליכי גדילה של התינוק. יש משפט מפורסם שאומר שאצל ילדים הדבר היחיד שקבוע - זה שהכל משתנה כל הזמן. לגיטימי לחלוטין שזמני שינה מתקצרים ומופחתים. הוא גדל, מסוגל להביע עניין רב יותר בסביבה, לשחק ולהישאר ער זמן ארוך יותר משהיה מסוגל לפני כו. השגרה שלכם תשתנה ועד שתתרגלי היא תשתנה שוב. ככה זה ... מעבר לאוכל מוצק נעשה מאד בהדרגה, לפי המלצות של משרד הבריאות, בגיל 4 חודשים ניתן להתחיל להציג טעימות בלבד (כלומר ככפית עד 2 כפיות של אוכל מוצק) ולא כדי להחליף הנקה. ארוחת מוצקים שתחליף הנקה צריכה להיות סביב גיל חצי שנה ולא לפני, כיוון שמערכת העיכול של התינוק לא בשלה לכך. בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה