תדירות הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

19/11/2012 | 13:16 | מאת: דלית

אני אמא לתינוקת בת חצי שנה. בתי יונקת בין 3 ל-4 פעמים ביום אשר הנקות הבוקר לרוב נמשכות כ 10 דקות ובמשך היום היא יונקת חצי שעה הכוללת הפסקות ולפעמים ניראה כי זה סתם משחק עבורה. הייתי רוצה לדעת מהי התדירות הנורמלית להנקה בגיל זה וזמן הנקה? בנוסף היא הרבה זמן לא הגדילה כמות חלב בכך שינקה בתדירות גבוהה יותר כמו בעבר, האם זה מעיד על משהו מסוים או שאין כל סיבה להיות לחוצה?

20/11/2012 | 11:52 | מאת: חגית פוקס

דלית שלום, על פי הנתונים שמסרת התנהגות ביתך נראית נורמלית לחלוטין לגילה, פעמים רבות בגיל זה, קשה להניק את התינוקות אם יש עוד גרויים בסביבה, או שהם גם משחקים בשעת ההנה כמו שציינת וזה לא רק נטו הנקה לשם אוכל. את לא ציינת מה ביתך מקבלת פרט להנקה, אנו בגיל זה עדין מצפים ל- 5,6 ארוחות הנקה לפחות ובנוסף לכך תוספות של מוצקים בהדרגה. כל זמן שהיא מתפתחת יפה ועולה יפה במשקל, אין שום סיבה לדאגה מכך שהיא לא הגדילה את כמויות החלב. יום טוב, חגית

20/11/2012 | 22:26 | מאת: דלית

בהמשך לשיחתנו, אציין שהתבלבלתי והיא יונקת 4 פעמים ביום ולפעמים בין הארוחות האלו מנשנשת עוד קצת. לגבי מוצקים עדיין לא התחלתי לתת לה, אלא רק טעימות. בנוגע לנושא זה אשמח לדעת איך משלבים ארוחות מוצקים בלי לפגוע ביצור וביקוש החלב. בשל בעיות בהנקה בתחילת הדרך אני קצת חרדה בנושא. שהייתה בת 4 חודשים נשקלה ושקלה 5.700 וגובהה 62 ס"מ.

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה