תדירות הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

16/11/2012 | 11:45 | מאת: שני

הי, אני אמא לתינוק בן שלושה שבועות הוא רק יונק, כל שלוש שעות פחות או יותר... העניין הוא שהוא יונק בכל פעם מצד אחד בלבד, ומסתפק בזה, כך שכל אחד מהצדדים מתרוקן רק כל 6 שעות. האם זה בעייתי מבחינת המשך ייצור החלב? אם כל צד מתרוקן רק כל 6 שעות זה לא יגרום לגוף להפסיק לייצר חלב? כי התדירות קטנה מידי... אשמח לתגובה, מאוד מאוד רוצה להמשיך להניק כמה שיותר!

17/11/2012 | 17:13 | מאת: יעלה דגן

הי שני, מומלץ להניק לפחות 8 פעמים ביום. רצוי להציע לתינוק את השד השני, אך אם הוא מסרב זה בסדר. אם הוא נירדם באמצע נסי להחליף בזהירות, בלי לטלטלו חיתול לאחר שסיים צד אחד. לעיתים זה יעירו וכך ירצה להמשיך לאכול. במשך היום לאחר שלוש שעות מומלץ להעיר את התינוק, בלילה תני לו לישון כמה שירצה. אם הוא מקבל 8 ארוחות ביום (אפילו משד אחד בלבד) לרוב זה מספיק. תוודאי שהוא נותן כ6 חיתולים מלאי שתן וכשתי יציאות ביום. בסביבות גיל חודש מספר היציאות עשוי לרדת לפעם בשבוע. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה