הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

07/08/2011 | 18:05 | מאת: סיגל

בני בן כשבועיים וחצי והנני מניקה אותו, אני מעונינת לדעת מתי הכמות שהוא צורך אמורה לגדול? לרוב אני מניקה אותו בכל פעם בשני הצדדים והוא שבע ונרגע אבל היום למשל או קרו מקרים בודדים בעבר שהוא התעצבן על הציצי וניסה לשאוב בכוח אולי כי פתאום לא היה כלום או שאין לי מושג כי זה נראה שיש. האם במהלך הזמן 2 צדדים הופכים להיות יותר? או זמן ההנקה מ-20 דק כל צד ליותר? תודה, סיגל

הי סיגל מזל טוב הנקה לרוב לא מוגבלת או תחומה בזמנים. זה לא יהיה נכון לקבוע שצריכה להמשך 20 דקות מכל צד. יש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון כדי להיות בטוחים שתינוק יונק כמו שצריך: 1. פיפי וקקי- טיטולים עם קקי לפחות 5-6 ביום. 2. רוגע לאחר הנקה, שמראה על שובע, ויכולת לפתוח פער של כשעה וחצי לכל הפחות בין הנקות 3. צלילי בליעה בזמן הנקה 4. תחושת מלאות בשד שמוקלת לאחר הנקה. 5. עלייה תקינה במשקל על פי עקומות גדילה לילדים יונקים. הוא רק בן שבועיים, ההנקה חדשה גם לו וגם לך. זאת מיומנות שמשתפרת עם התרגול. מקרים בודדים של התרגזות או עצבנות, יכולים להיות הרבה מאד דברים, וכל עוד הם לא הופכים למגמה בעיקר סביב הנקה לא נשמע שיש ממה לדאוג . תהי ערנית לסימנים שמראים על הנקה כמו שציינתי. כמות החלב גדלה בהתאם לדרישת התינוק. מרבית התינוקות עוברים שלב שנקרא קפיצת גדילה בה הם יונקים בתדירות גבוהה יותר, או למשך זמן ארוך יותר וזה משדר לגוף שיש צורך בהגדלת אספקת החלב. זה קורה באופן טבעי, והרבה אמהות מבחינות בשינוי בהתנהגות התינוק שנמשך כ-24-72 שעות ואח"כ נרגע. כל עוד הוא יונק ועולה במשקל, ויציאות תקינות אין מה לדאוג

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה