אין מספיק חלב

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

25/10/2012 | 08:40 | מאת: סיוון

שלום,עברתי הגדלת חזה בגלל שהחזה שלי היה מאוד שטוח.יש לי ילד בן שנה ואני מתייעצת כעת כי אני מתכננת הריון נוסף ומקווה שההנקה בילד הבא תהיה יותר מוצלחת. ילדי ינק עד גיל 6 שבועות אבל לא עלה מספיק במשקל,היה מאוד לא רגוע,נרדם רק עליי,לא הסכים לישון במיטה שלו או בעגלה ובכה מיד כשניסינו להניח אותו,אני הרגשתי שאין לי מספיק חלב. בגיל 6 שבועות בהמלצת הרופא שילבנו גם תחליף תזונה והתינוק מיד התחיל לעלות יפה במשקל,נרגע,ואפשר היה להניח אותו לישון במיטה שלו או בעגלה. אני במקביל התחלתי לשאוב חלב ובמהרה הילד היה ניזון רק מתחליף ומחלב שאוב בבקבוק. גם כמויות החלב ששאבתי לא היו מספיקות בממוצע שאבתי 30 סיסי מכול צד,כך שהייתי חייבת לאחד כמה שאיבות במהלך היום לכדי בקבוק/ארוחה אחת. במהרה תזונתו העיקרית של בני הייתה התחליף כשבגיל 4 חודשים הפסקתי לחלוטין את השאיבות - התייאשתי זה היה תובעני וגם פשוט לא יצא מספיק חלב,צבעו של החלב היה לרוב לבן בהיר. שאלותיי הן: בתינוק הבא איך הכי כדאי לנהל את ההנקה כך שיהיה מספיק חלב, והאם עקב ההגדלה והחזה הקטן מלחתחילה יש לי ריקמת שד מועטה כך שבכול מקרה אין לי סיכוי לחלב רב? מודה לכן מקרב לב על ההתיחסות.

26/10/2012 | 19:26 | מאת: יעלה דגן

שלום סיוון, אני רואה שההנקה מאוד חשובה לך ועשית את המקסימום ע"מ להניק. לרוב נשים שעוברות ניתוח הגדלת שד מצליחות להניק את התינוק. במקרים מועטים יש פגיע עצבית בשד שגורמת לירידה בתפוקה. בנוסף ישנם נשים עם רקמת שד היפופלסטית או לא מפותחת מספיק דבר שפוגע באספקת החלב, נשים אלו יכולות להניק אך לעיתים זקוקות לתת תוספת ע"מ שהתינוק יעלה במשקל. אני ממליצה לך על כמה פעולות להגביר את כמות החלב. 1. להניק ישר אחר הלידה 2. מהיום השלישי להתחיל לשאוב חלב ע"מ להגביר את האספקה. 3. לעשות מעקב אחר המשקל, מהשבוע הראשון ע"מ לוודא שהתינוק עולה ולא צריך תוספת. במקרה הצורך לפנות בהקדם ליועצת הנקה. יתכן שהסיבה לכך שלא הצלחת להניק קשורה בתינוק ולא במבנה השד שלך, כך שהפעם תצליחי להניק ללא כל קושי. בהצלחה יעלה

27/10/2012 | 21:18 | מאת: סיוון

שלום יעלה ותודה לך על תשובתך, רציתי לברר איתך את עניין השאיבה מהיום השלישי, גם להניק וגם לתת לתינוק לשתות חלב שאוב מבקבוק? זה לא עלול לבלבל אותו ולגרום לו לרצות בסופו של דבר רק בקבוק כי שם היניקה יותר קלה מבציצי?

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה