הכנה להנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

15/10/2012 | 13:58 | מאת: ש

שלום, אמנם אני "מקדימה את המאוחר" (אני בחודש שישי להריוני השני ב"ה), אך לאחר החוויה הקודמת אני מעדיפה "להיות מוכנה" הפעם (אם יש דבר כזה..). שאלותי הן כלהלן: 1- בתי נולדה במשקל נמוך והתקשתה לינוק (ישנה רוב הזמן) ובשל כך בביה"ח ניתן לה בקבוק, דבר שאח"כ בבית מאוד הקשה עלי להניק מכיון שהיה לה יותר קל פשוט לשתות מהבקבוק ולא להתאמץ לינוק. הבנתי בדיעבד שיש אפשרות של שתיה מצינורית או משהו בסגנון? האם ידוע לכן על אפשרות זאת? מה מומלץ במצב כזה? 2- סיבה נוספת לקושי של בתי לינוק הוא שהפטמות שלי שקועות. הבנתי שיש אפשרות לשאוב קצת לפני ההנקה, אך בביה"ח ובכלל אני מניחה שלא תמיד אופציה זו אפשרית. האם יש עוד המלצות למקרים כאלו? הבנתי שיש גם אפשרות (ברירת מחדל?) של פטמות סיליקון. מה זה הפטמות האלו? היכן ניתן לרכוש? מגיע לפי גדלים? בקיצור- אשמח לקבל פרטים. תודה מראש, וסליחה על אורך השאלות..

15/10/2012 | 14:23 | מאת: חגית פוקס

שלום ש. ניראה שעברת חויה לא קלה עם ביתך הראשונה ולכן זה טבעי שיש לך חששות, אולם נראה לי קצת לא יעיל שנמצא פיתרונות לפני הלידה, לבעיות שאולי בכלל לא יצוצו הפעם. באופן כללי אני ממליצה לך להתיעץ בבית החולים לאחר הלידה עם יועצת הנקה, כפי שציינת יש אכן אפשרות של שימוש עזרים אחרים מלבד בקבוק כגון צינורית, כדי לא להרגיל לבקבוק. לגבי פיטמות סיליקון, פיטמות אלו הן בעיקר בשני גדלים, הן היום מאוד דקות, כך שלא מורידות את הגרוי לשד והרבה פעמים הן פיתרון טוב,זמני או קבוע לבעיות שונות. המשך הריון טוב חגית

15/10/2012 | 14:33 | מאת: ש

גם בזה היה לי ניסיון רע- לא היו יועצות הנקה זמינות בביה"ח והאחיות ממש לא הראו נכונות לעזור כשהתקשיתי בהנקה- הן פשוט "דחפו" בקבוק- וכמו שהסברתי זה גרם לקשיים רבים לאחר מכן להניק. אשמח בכל זאת לקבל פרטים לגבי הצינורית ופטמות הסיליקון (היכן קונים? מצמידים לשד והתינוק יונק?). תודה.

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה